¬†ADATKEZEL√ČSI T√ĀJ√ČKOZTAT√st

M√ČH√ČSZ ALEXANDRA

EGY√ČNI V√ĀLLALKOZ√ď

HAT√ĀLYOS:

2023. szemptember 30. NAPJ√ĀT√ďL

VISSZAVON√ĀSIG

 

1. Az adatkezelŇĎ adatai

Vállalkozó neve:                   Méhész Alexandra egyéni vállalkozó

Székhely:                                2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

Adószám:                               66713809-1-33

Nyilvántartási szám:          38002487

Telefonszám:                        +36 70 772 2958

E-mail c√≠m:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†¬†[email protected]

 

2. Az Adatkezelési Tájékoztató célja:

Az adatkezelŇĎ mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎnek ismeri el jelen jogi k√∂zlem√©ny tartalm√°t. Jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ c√©lja vend√©gei, √ľgyfelei, v√°s√°rl√≥i, partnerei t√°j√©koztat√°sa szem√©lyes adataik kezel√©s√©t illetŇĎen.

Az adatkezelŇĎ kiz√°r√≥lag a hat√°lyos jogszab√°lyok rendelkez√©seivel √∂sszhangban, az adatkezel√©si √©s adatv√©delmi rendelkez√©sek elŇĎ√≠r√°sait szigor√ļan betartva v√©gzi a szem√©lyes adatok kezel√©s√©t, figyelembe v√©ve a jogszerŇĪs√©g, tisztess√©ges elj√°r√°s √©s √°tl√°that√≥s√°g, a c√©lhoz k√∂t√∂tts√©g, adattakar√©koss√°g, pontoss√°g, korl√°tozott t√°rolhat√≥s√°g alapelveit.

Az adatkezelŇĎ megtesz minden olyan technikai √©s szervez√©si int√©zked√©st, hogy partnerei szem√©lyes adatait biztons√°gos, az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) 2016/679. rendelete √°ltal elŇĎ√≠rt m√≥don kezelje.

Az adatkezelŇĎ fentieknek megfelelve alak√≠totta √°t h√©tk√∂znapi tev√©kenys√©g√©t, dolgozta ki a szab√°lyzatait, nyilv√°ntart√°sait, iratmint√°it, t√°j√©koztat√≥it.

Az adatkezelŇĎ adatkezel√©seivel kapcsolatosan felmer√ľlŇĎ adatv√©delmi ir√°nyelvek folyamatosan el√©rhetŇĎk az adatkezelŇĎ sz√©khely√©n √©s weboldal√°n. Az adatkezelŇĎ fenntartja mag√°nak a jogot jelen t√°j√©koztat√≥ b√°rmikori megv√°ltoztat√°s√°ra. Term√©szetesen az esetleges v√°ltoz√°sokr√≥l kellŇĎ idŇĎben √©rtes√≠ti k√∂z√∂ns√©g√©t.

Az adatkezelŇĎ elk√∂telezett vend√©gei, v√°s√°rl√≥i szem√©lyes adatainak v√©delm√©ben, kiemelten fontosnak tartja √ľgyfelei, partnerei inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jog√°nak tiszteletben tart√°s√°t. Az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat bizalmasan kezeli, √©s megtesz minden olyan biztons√°gi, technikai √©s szervez√©si int√©zked√©st, mely az adatok biztons√°g√°t garant√°lja. Az adatkezelŇĎ az al√°bbiakban ismerteti adatkezel√©si gyakorlat√°t.

3.¬†Az Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ szem√©lyi, t√°rgyi √©s idŇĎbeli hat√°lya:

A jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ szem√©lyi hat√°lya kiterjed az adatkezelŇĎre, valamint azon term√©szetes szem√©lyekre, akik adatait a jelen T√°j√©koztat√≥ hat√°lya al√° tartoz√≥ adatkezel√©sek tartalmazz√°k, tov√°bb√° azon szem√©lyekre, akik jogait vagy jogos √©rdekeit az adatkezel√©s √©rinti.

A T√°j√©koztat√≥ t√°rgyi hat√°lya kiterjed az adatkezelŇĎ tev√©kenys√©ge sor√°n felmer√ľlŇĎ √∂sszes adatkezel√©sre.

Jelen Tájékoztató a jóváhagyás napján lép érvénybe, további rendelkezésig, határozatlan ideig hatályos.

4. Fontosabb fogalom meghatározások:

Szem√©lyes adat: azonos√≠tott vagy azonos√≠that√≥ term√©szetes szem√©lyre vonatkoz√≥ b√°rmely inform√°ci√≥. Azonos√≠that√≥ az a term√©szetes szem√©ly, aki k√∂zvetlen vagy k√∂zvetett m√≥don, k√ľl√∂n√∂sen valamely azonos√≠t√≥, p√©ld√°ul n√©v, sz√°m, helymeghat√°roz√≥ adat, online azonos√≠t√≥, vagy a term√©szetes szem√©ly testi, fiziol√≥giai, genetikai, szellemi, gazdas√°gi, kultur√°lis, vagy szoci√°lis azonoss√°g√°ra vonatkoz√≥ egy, vagy t√∂bb t√©nyezŇĎ alapj√°n azonos√≠that√≥.

K√ľl√∂nleges adat: a szem√©lyes adatok k√ľl√∂nleges kateg√≥ri√°iba tartoz√≥ minden adat, azaz a faji vagy etnikai sz√°rmaz√°sra, politikai v√©lem√©nyre, vall√°si vagy vil√°gn√©zeti meggyŇĎzŇĎd√©sre vagy szakszervezeti tags√°gra utal√≥ szem√©lyes adatok, valamint a genetikai adatok, a term√©szetes szem√©lyek egyedi azonos√≠t√°s√°t c√©lz√≥ biometrikus adatok, az eg√©szs√©g√ľgyi adatok √©s a term√©szetes szem√©lyek szexu√°lis √©let√©re, vagy szexu√°lis ir√°nyults√°g√°ra vonatkoz√≥ szem√©lyes adatok.

Adatkezel√©s: a szem√©lyes adatokon vagy adat√°llom√°nyokon automatiz√°lt vagy nem automatiz√°lt m√≥don v√©gzett b√°rmely mŇĪvelet vagy mŇĪveletek √∂sszess√©ge, √≠gy a gyŇĪjt√©s, r√∂gz√≠t√©s, rendszerez√©s, tagol√°s, t√°rol√°s, √°talak√≠t√°s vagy megv√°ltoztat√°s, lek√©rdez√©s, betekint√©s, felhaszn√°l√°s, k√∂zl√©s-tov√°bb√≠t√°s, terjeszt√©s vagy egy√©b m√≥don t√∂rt√©nŇĎ hozz√°f√©rhetŇĎv√© t√©tel √ļtj√°n, √∂sszehangol√°s vagy √∂sszekapcsol√°s, korl√°toz√°s, illetve megsemmis√≠t√©s.

AdatkezelŇĎ: az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, k√∂zhatalmi szerv, √ľgyn√∂ks√©g vagy b√°rmely egy√©b szerv, amely a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©ljait √©s eszk√∂zeit √∂n√°ll√≥an vagy m√°sokkal egy√ľtt meghat√°rozza.

Adatfeldolgoz√≥: az a term√©szetes szem√©ly vagy jogi szem√©ly, k√∂zhatalmi szerv, √ľgyn√∂ks√©g, vagy b√°rmely egy√©b szerv, amely az adatkezelŇĎ nev√©ben szem√©lyes adatokat kezel.

K√∂z√∂s adatkezelŇĎk: ha az adatkezel√©s c√©ljait √©s eszk√∂zeit k√©t vagy t√∂bb adatkezelŇĎ k√∂z√∂sen hat√°rozza meg, azok k√∂z√∂s adatkezelŇĎnek minŇĎs√ľlnek.

Harmadik f√©l: az a term√©szetes vagy jogi szem√©ly, k√∂zhatalmi szerv, √ľgyn√∂ks√©g vagy b√°rmely egy√©b szerv, amely nem azonos az √©rintettel, az adatkezelŇĎvel, az adatfeldolgoz√≥val, vagy azokkal a szem√©lyekkel, akik az adatkezelŇĎ vagy adatfeldolgoz√≥ k√∂zvetlen ir√°ny√≠t√°sa alatt a szem√©lyes adatok kezel√©s√©re felhatalmaz√°st kaptak.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa: az √©rintett akarat√°nak √∂nk√©ntes, konkr√©t √©s megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ √©s egy√©rtelmŇĪ kinyilv√°n√≠t√°sa, amellyel az √©rintett nyilatkozat vagy a megerŇĎs√≠t√©st f√©lre√©rthetetlen√ľl kifejezŇĎ cselekedet √ļtj√°n jelzi, hogy beleegyez√©s√©t adja az ŇĎt √©rintŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©hez.

Adatv√©delmi incidens: a biztons√°g olyan s√©r√ľl√©se, amely a tov√°bb√≠tott, t√°rolt vagy m√°s m√≥don kezelt szem√©lyes adatok v√©letlen vagy jogellenes megsemmis√≠t√©s√©t, elveszt√©s√©t, megv√°ltoztat√°s√°t, jogosulatlan k√∂zl√©s√©t vagy az azokhoz val√≥ jogosulatlan hozz√°f√©r√©st eredm√©nyezi.

5.¬†JogszerŇĪ adatkezel√©s az adatkezelŇĎn√©l:

A szem√©lyes adatok kezel√©s√©re az adatkezelŇĎn√©l kiz√°r√≥lag az al√°bbi esetekben ker√ľl sor:

 1. ha az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°t adta szem√©lyes adatainak egy vagy t√∂bb konkr√©t c√©lb√≥l t√∂rt√©nŇĎ kezel√©s√©hez,
 2. az adatkezel√©s olyan szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges, amelyben az √©rintett az egyik f√©l,
 3. az adatkezel√©s az adatkezelŇĎre vonatkoz√≥ jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges,
 4. az adatkezel√©s az √©rintett vagy egy m√°sik term√©szetes szem√©ly l√©tfontoss√°g√ļ √©rdekeinek v√©delme miatt sz√ľks√©ges,
 5. az adatkezel√©s az adatkezelŇĎ vagy egy harmadik f√©l jogos √©rdekeinek √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges.

Az adatkezel√©s jogszerŇĪs√©g√©t az adatkezelŇĎ a tev√©kenys√©ge minden f√°zis√°ban vizsg√°lja, csak olyan adatot √©s addig kezel, amelynek c√©lj√°t, jogalapj√°t igazolni tudja. Valamely jogalap felt√©tel√©nek megszŇĪn√©se eset√©n az adatkezel√©s csak abban az esetben folytathat√≥, ha az adatkezelŇĎ megfelelŇĎ m√°sik jogalapot tud igazolni.

A jogalapok igazol√°s√°nak m√≥dja fŇĎ szab√°ly szerint az √≠r√°sbelis√©g, a r√°utal√≥ magatart√°ssal l√©trej√∂tt jogalap eset√©n is vizsg√°lni kell, hogy az ut√≥lag egy√©rtelmŇĪen igazolhat√≥-e. K√©ts√©g eset√©n az √©szszerŇĪs√©g √©s a gazdas√°goss√°g szempontjaira tekintettel t√∂rekedni kell a r√°utal√≥ magatart√°ssal l√©trej√∂tt adatkezel√©s √≠r√°sbeli megerŇĎs√≠t√©s√©re.

A hozz√°j√°rul√°son alapul√≥ adatkezel√©s eset√©n az √©rintett √≠r√°sbeli hozz√°j√°rul√°s√°t adja a szem√©lyes adatai kezel√©s√©hez. A hozz√°j√°rul√°s formai k√∂t√∂tts√©g n√©lk√ľli, de az ut√≥lagos bizony√≠that√≥s√°g pap√≠r, vagy elektronikus alap√ļ √≠r√°sbeli hozz√°j√°rul√°st ig√©nyel.

Jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se jogalapon alapul√≥ adatkezel√©s az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°t√≥l f√ľggetlen, mivel az adatkezel√©st jogszab√°ly hat√°rozza meg.

Az adatkezel√©s k√∂telezŇĎ jelleg√©tŇĎl f√ľggetlen√ľl az √©rintett mag√°nszem√©llyel az adatkezel√©s megkezd√©se elŇĎtt k√∂z√∂lni kell, hogy az adatkezel√©s k√∂telezŇĎ √©s nem ker√ľlhetŇĎ el, tov√°bb√° az √©rintett sz√°m√°ra az adatkezel√©s megkezd√©se elŇĎtt egy√©rtelmŇĪen √©s r√©szletesen t√°j√©koztat√°st kell adni az adatai kezel√©s√©vel kapcsolatos minden jelentŇĎs t√©nyrŇĎl.

A GDPR (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet) szerint abban az esetben is lehetŇĎs√©g van szem√©lyes adatok kezel√©s√©re, ha az adatkezel√©s olyan szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges, amelyben az √©rintett mag√°nszem√©ly az egyik f√©l, vagy az adatkezel√©s, adatfelv√©tel a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©t megelŇĎzŇĎen az √©rintett k√©r√©s√©re t√∂rt√©nŇĎ l√©p√©sek megt√©tel√©hez sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎ a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se jogalappal a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se, teljes√≠t√©se, megszŇĪn√©se c√©lj√°b√≥l kezelhet szem√©lyes adatokat.

6.¬†Szem√©lyes adatok kezel√©se az adatkezelŇĎn√©l:

Az adatkezelŇĎ k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°st ny√ļjt vend√©gei r√©sz√©re, tov√°bb√° oktat√°st, tan√°csad√°st is szervez, tart √©s online tanfolyamok √©rt√©kes√≠t√©s√©vel is foglalkozik. Az adatkezelŇĎ ezen tev√©kenys√©gek ell√°t√°sa sor√°n ker√ľl kapcsolatba term√©szetes szem√©lyek szem√©lyes adataival. Az al√°bbi adatkezel√©si tev√©kenys√©get folytatja:

A. Az adatkezelŇĎn√©l ig√©nybe vehetŇĎ k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°sra jelentkezni szem√©lyesen, telefonon, e-mail √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl lehet. A jelentkez√©s alkalm√°val az adatkezelŇĎ a vend√©g nev√©t, telefonsz√°m√°t k√©ri megadni. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a megfelelŇĎ idŇĎpont vend√©ghez t√∂rt√©nŇĎ rendel√©se √©s idŇĎpontm√≥dos√≠t√°s eset√©n a kapcsolatfelv√©tel biztos√≠t√°sa. Amennyiben a vend√©g az adatkezelŇĎvel egyeztetett idŇĎpontban nem veszi ig√©nybe a szolg√°ltat√°st, az adatkezelŇĎ halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a tervezett idŇĎpontot k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli az √©rintett szem√©lyes adatait. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

A szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se sor√°n a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a vend√©ggel val√≥ kapcsolattart√°s √©s a szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ az √°ltala ny√ļjtott szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©rŇĎl nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki vend√©gei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla a vend√©g nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

B. A szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se sor√°n az adatkezelŇĎ tudom√°s√°ra jutnak az √©rintett eg√©szs√©g√ľgyi adatai is, amelyek k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatoknak minŇĎs√ľlnek. A term√©szet√ľkn√©l fogva k√ľl√∂n√∂sen √©rz√©keny szem√©lyes adatok egyedi v√©delmet ig√©nyelnek, mivel az alapvetŇĎ jogokra √©s szabads√°gokra n√©zve a kezel√©s√ľk k√∂r√ľlm√©nyei jelentŇĎs kock√°zatot hordoznak. Az adatkezelŇĎ az ilyen m√≥don tudom√°s√°ra jutott k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatokat kiz√°r√≥lag a professzion√°lis szolg√°ltat√°sny√ļjt√°s √©s az eg√©szs√©gre √°rtalmas anyagok haszn√°lat√°nak elker√ľl√©se √©rdek√©ben kezeli. Az adatkezelŇĎ a k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatokat legk√©sŇĎbb a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl megsemmis√≠ti. A k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©s√©re az adatkezelŇĎnek az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 9. cikk√©nek (2) bekezd√©s√©nek a) pontja alapj√°n van joga, hiszen a k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©shez az √©rintett a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©nek megkezd√©sekor, vagy azt megelŇĎzŇĎen kifejezett, √≠r√°sbeli, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adja. A k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), hiszen az eg√©szs√©g√ľgyi adatok (k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok) kezel√©s√©re az adatkezelŇĎ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°s megfelelŇĎ sz√≠nvonal√ļ biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben van sz√ľks√©g.

C. Az adatkezelŇĎ oktat√°si √©s tan√°csad√≥ tev√©kenys√©gei kapcs√°n szerzŇĎd√©ses partnerei kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyes lehetnek. A szerzŇĎd√©ses kapcsolatot egy aj√°nlatk√©r√©s elŇĎzi meg, szem√©lyesen, telefonon, e-mail √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl √©rkezŇĎ √ľzenet form√°j√°ban. Az aj√°nlatk√©rŇĎ megadja nev√©t, telefonsz√°m√°t, e-mail c√≠m√©t, ahova az adatkezelŇĎ elk√ľldi vonatkoz√≥ aj√°nlat√°t. Ha az aj√°nlat elutas√≠t√°sra ker√ľl, √ļgy halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl t√∂rl√©sre ker√ľlnek az √©rdeklŇĎdŇĎ szem√©lyes adatai. Amennyiben az aj√°nlatk√©rŇĎ nem k√ľld visszajelz√©st az aj√°nlattal kapcsolatban, az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 napon bel√ľl t√∂rli. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont). Amennyiben az √©rintett megrendeli a k√≠n√°lt szolg√°ltat√°st, l√©trej√∂n a szerzŇĎd√©ses kapcsolat, amely sor√°n az adatkezelŇĎ birtok√°ba jutnak a term√©szetes szem√©lyek tov√°bbi szem√©lyes adatai. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se √©s kapcsolattart√°s. Az adatkezel√©s jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont). A szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©k√©rŇĎl az adatkezelŇĎ nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

D. Az adatkezelŇĎ szakmai tov√°bbk√©pz√©seket is szervez √©s tart. A k√©pz√©sekre szem√©lyesen, telefonon, elektronikus √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl lehet jelentkezni. Az adatkezelŇĎ az √©rintett nev√©t, c√≠m√©t, e-mail c√≠m√©t, telefonsz√°m√°t k√©ri el. Az adatkezel√©s c√©lja a k√©pz√©sre t√∂rt√©nŇĎ regisztr√°ci√≥ elv√©gz√©se, az √©rintettel val√≥ kapcsolattart√°s lehetŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa, a k√©pz√©s szervez√©se. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©ses kapcsolat l√©trehoz√°sa, √©s a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ a r√©szv√©teli d√≠j √∂sszeg√©rŇĎl nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

E. Az adatkezelŇĎ alexanailacademy.com weboldal√°n v√°s√°rolhat√≥k meg az adatkezelŇĎ √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott online tanfolyamok. A v√°s√°rl√≥k kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyek lehetnek. A v√°s√°rl√°shoz az √©rintett megadja szem√©lyes adatait (n√©v, c√≠m, e-mail c√≠m, telefonsz√°m), majd a sikeres bankk√°rty√°s fizet√©st k√∂vetŇĎen l√©trehozza a felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°t egy jelsz√≥ megad√°s√°val. A megv√°s√°rolt tanfolyamok a felhaszn√°l√≥i fi√≥kba val√≥ bejelentkez√©st k√∂vetŇĎen √©rhetŇĎk el. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a megrendel√©s teljes√≠t√©se, a v√°s√°rl√≥ felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°nak l√©trehoz√°sa, az online tanfolyam vide√≥s tananyagaihoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°sa, kapcsolattart√°s. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ a megv√°s√°rolt online tanfolyam ellen√©rt√©k√©rŇĎl sz√°ml√°t √°ll√≠t ki a v√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra. A sz√°mla tartalmazza a v√°s√°rl√≥ nev√©t, c√≠m√©t. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

F. A felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint felnŇĎttk√©pz√©snek minŇĎs√ľlŇĎ k√©pz√©sek eset√©ben a r√©sztvevŇĎ szem√©lyes adatainak kezel√©se, a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s √©s a felnŇĎttk√©pz√©si adatszolg√°ltat√°si rendszerbe t√∂rt√©nŇĎ adatszolg√°ltat√°s sor√°n is speci√°lis rendelkez√©sek szerint kell elj√°rni. A jelentkez√©s sor√°n az adatkezelŇĎ az √©rintett term√©szetes szem√©lyazonos√≠t√≥ adatait (n√©v, sz√ľlet√©si n√©v, sz√ľlet√©si hely √©s idŇĎ, anyja neve), lakc√≠m√©t, e-mail c√≠m√©t, legmagasabb iskolai v√©gzetts√©g√©t k√©ri el. Amennyiben a k√©pz√©s szempontj√°b√≥l relev√°ns, az adatkezelŇĎ az √©rintett szakk√©pes√≠t√©s√©re, szakk√©pzetts√©g√©re vonatkoz√≥ inform√°ci√≥kat is r√∂gz√≠ti. Az adatkezel√©s c√©lja az √©rintettel val√≥ kapcsolattart√°s lehetŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa, a k√©pz√©s szervez√©se, a sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa √©s a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), valamint jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont).

A k√©pz√©s d√≠j√°r√≥l az adatkezelŇĎ sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). Az adatkezelŇĎ a k√©pz√©ssel kapcsolatos dokumentumokat a felnŇĎttk√©pz√©si t√∂rv√©ny rendelkez√©sei √©rtelm√©ben 8 √©vig ŇĎrzi meg.

G. Az adatkezelŇĎ munk√°ja sor√°n alv√°llalkoz√≥kkal, sz√°ll√≠t√≥kkal √©s szolg√°ltat√≥kkal is szerzŇĎd√©ses viszonyban √°ll, ami szint√©n alapot biztos√≠t a szem√©lyes adatok kezel√©s√©re. Ez esetben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja (term√©szetes szem√©ly vagy egy√©ni v√°llalkoz√≥ eset√©n) a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), jogi szem√©ly kapcsolattart√≥j√°nak szem√©lyes adatai kapcs√°n az √©rintett elŇĎzetes t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).¬†

H. Feladatai ell√°t√°sa sor√°n az adatkezelŇĎ vend√©gei, √ľgyfelei, v√°s√°rl√≥i, partnerei e-mail c√≠meit, telefonsz√°mait kezeli, szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gei teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), vagy egy√©ni hozz√°j√°rul√°suk √©rtelm√©ben (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).¬†

I. Az adatkezelŇĎ alkalmank√©nt fot√≥-, vagy vide√≥felv√©teleket k√©sz√≠t vend√©geirŇĎl, √ľgyfeleirŇĎl, v√°s√°rl√≥ir√≥l, az oktat√°son, tan√°csad√°son, tov√°bbk√©pz√©sen r√©sztvevŇĎkrŇĎl. Amennyiben a felv√©telen felismerhetŇĎ mag√°nszem√©ly l√°that√≥, a felv√©tel elk√©sz√≠t√©s√©re √©s felhaszn√°l√°s√°ra ‚Äď az adatkezelŇĎ weboldal√°n, k√∂z√∂ss√©gi oldalain, vagy egy√©b megjelen√©sei kapcs√°n ‚Äď kiz√°r√≥lag az √©rintett √≠r√°sos, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°val ker√ľl sor. Az adatkezel√©s jogalapja az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Nincs sz√ľks√©g az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°ra a felv√©tel elk√©sz√≠t√©s√©hez √©s az elk√©sz√≠tett felv√©tel felhaszn√°l√°s√°hoz t√∂megfelv√©tel √©s nyilv√°nos k√∂z√©leti szerepl√©srŇĎl k√©sz√ľlt felv√©tel eset√©n.

J. Az adatkezelŇĎ alexanailacademy.com weboldal√°n mutatja be tev√©kenys√©g√©t, szolg√°ltat√°sait, online term√©keit. A weboldal mŇĪk√∂d√©se sor√°n cookie-kat alkalmaz, amelyek szint√©n gyŇĪjtenek szem√©lyes adatokat a l√°togat√≥kr√≥l. Az adatkezel√©s jogalapja az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).¬†

K. A weboldalon n√©h√°ny kor√°bbi vend√©g, √ľgyf√©l v√©lem√©nye ker√ľlt felt√ľntet√©sre az adatkezelŇĎ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokkal, online term√©kekkel kapcsolatban. Kiz√°r√≥lag akkor ker√ľl felt√ľntet√©sre a v√©lem√©nyezŇĎ szem√©lyes adata √©s v√©lem√©nye, amennyiben ehhez √≠r√°sos, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adta (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°ig kezeli.

L. Az adatkezelŇĎ weboldal√°n lehetŇĎs√©g van egy ingyenes online tanfolyamhoz val√≥ hozz√°f√©r√©sre is. Ehhez az adatkezelŇĎ az √©rintett e-mail c√≠m√©t k√©ri megadni. Az oldal l√°togat√≥ja l√©trehozza a felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°t, neve √©s egy jelsz√≥ megad√°s√°val. A felhaszn√°l√≥i fi√≥kba t√∂rt√©nŇĎ bejelentkez√©st k√∂vetŇĎen √©rhetŇĎ el az ingyenes online tanfolyam. A szem√©lyes adatokat az online tanfolyam rendelkez√©sre bocs√°jt√°sa √©s kapcsolatfelv√©tel √©rdek√©ben kezeli az adatkezelŇĎ. A szem√©lyes adat r√∂gz√≠t√©s√©vel a l√°togat√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adja szem√©lyes adatainak kezel√©s√©hez. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja az √©rintett megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Az √©rintett nyilatkozik arr√≥l, hogy megismerte az adatkezelŇĎ Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥j√°t √©s tudom√°sul vette az abban foglaltakat. A szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎ m√°s c√©lra nem haszn√°lja fel, azt harmadik szem√©lyek sz√°m√°ra nem teszi hozz√°f√©rhetŇĎv√©. Az adatkezelŇĎ az ilyen m√≥don r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatokat az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°ig kezeli. Ha az √©rintett a hozz√°j√°rul√°s√°t visszavonja, az adatkezelŇĎ a r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatokat halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli a rendszer√©bŇĎl.

M. Az adatkezelŇĎn√©l lehetŇĎs√©g van feliratkozni h√≠rlev√©lre is, n√©v, e-mail c√≠m megad√°s√°val. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja h√≠rlev√©l, direkt marketing t√≠pus√ļ √ľzenetek √©s egy√©ni kedvezm√©nyek k√ľld√©se az √©rintett r√©sz√©re. A h√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°s sor√°n az √©rintett nyilatkozik arr√≥l, hogy megismerte az adatkezelŇĎ Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥j√°ban foglaltakat, valamint arr√≥l is, hogy hozz√°j√°rul√°s√°t adja-e szem√©lyes adatai marketing c√©l√ļ kezel√©s√©hez. Az √©rintettet az Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ban √≠rt jogok illetik meg √©s az ott √≠rt m√≥don √©s helyeken van lehetŇĎs√©ge √©lni ezen jogaival. Ennek megfelelŇĎen a h√≠rlev√©lk√ľld√©s sor√°n folytatott szem√©lyes adatkezel√©s jogalapja a feliratkoz√≥ elŇĎzetes, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Ha az √©rintett a hozz√°j√°rul√°s√°t visszavonja, az adatkezelŇĎ a r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatokat halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli a rendszer√©bŇĎl.

N. Az adatkezelŇĎ k√∂z√∂ss√©gi oldalakat is √ľzemeltet, ahol szint√©n sor ker√ľl szem√©lyes adatok kezel√©s√©re. Az adatkezel√©s jogalapja az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

O. Az adatkezelŇĎ alkalmank√©nt nyerem√©nyj√°t√©kot is szervez. Ilyenkor a j√°t√©kban r√©sztvevŇĎk √©s a nyertes szem√©lyes adatainak kezel√©s√©re ker√ľl sor. A r√©sztvevŇĎk adatait az adatkezelŇĎ a sorsol√°st k√∂vetŇĎen nem t√°rolja semmilyen rendszer√©ben, a nyertes adatainak kezel√©s√©re a nyerem√©ny tov√°bb√≠t√°sa √©rdek√©ben ker√ľl sor. A szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎ az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont) alapj√°n kezeli √©s a jogszab√°lyban √≠rt megŇĎrz√©si idŇĎ figyelembev√©tel√©vel ŇĎrzi meg.

P. Az adatkezelŇĎ tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatos panaszkezel√©s sor√°n az adatkezel√©s c√©lja a panasz k√∂zl√©s√©nek lehetŇĎv√© t√©tele, az √©rintett √©s panasza azonos√≠t√°sa, valamint a t√∂rv√©ny szerint k√∂telezŇĎen r√∂gz√≠tendŇĎ adatok felv√©tele, illetve a panasz kivizsg√°l√°sa, annak rendez√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ kapcsolattart√°s. Megtett panasz eset√©n az √ľgyint√©z√©s, √©s √≠gy a szem√©lyes adatok kezel√©se ‚Äď a fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl sz√≥l√≥ 1997. √©vi CLV. t√∂rv√©ny alapj√°n ‚Äď k√∂telezŇĎ. Ennek √©rtelm√©ben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). AdatkezelŇĎ a fent √≠rt adatkezel√©sekrŇĎl adatkezel√©si nyilv√°ntart√°st vezet. A nyilv√°ntart√°s tartalmazza a szem√©lyes adatok t√∂rl√©s√©re meg√°llap√≠tott hat√°ridŇĎket is. A nyilv√°ntart√°s jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ mell√©klet√©t k√©pezi.

7.¬†Az adatkezelŇĎvel kapcsolatban √°ll√≥ adatfeldolgoz√≥k, k√∂z√∂s adatkezelŇĎk:

Ha az adatkezel√©st az adatkezelŇĎ nev√©ben m√°s v√©gzi, az adatkezelŇĎ kiz√°r√≥lag olyan adatfeldolgoz√≥kat vehet ig√©nybe, amelyek megfelelŇĎ garanci√°kat ny√ļjtanak az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet k√∂vetelm√©nyeinek val√≥ megfelel√©sre, vagy az √©rintettek jogainak v√©delm√©t biztos√≠t√≥, megfelelŇĎ technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket v√©grehajtj√°k.

Az adatkezelŇĎ ez√ļton nyilatkozik, hogy munk√°ja sor√°n kiz√°r√≥lag olyan adatfeldolgoz√≥kkal l√©p kapcsolatba, akik megfelelŇĎ garanci√°val rendelkeznek a GDPR rendeletnek val√≥ megfelelŇĎs√©grŇĎl √©s az √©rintettek jogainak v√©delm√©t biztos√≠t√≥, megfelelŇĎ technikai √©s szervez√©si int√©zked√©sek v√©grehajt√°s√°r√≥l. Az adatfeldolgoz√≥k vonatkoz√≥ nyilatkozatai rendelkez√©s√©re √°llnak.

Az √©rintettek jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ megismer√©s√©vel √©s tudom√°sul v√©tel√©vel elfogadj√°k, hogy adatkezelŇĎ az al√°bbiakban felsorolt adatfeldolgoz√≥k √©s k√∂z√∂s adatkezelŇĎk r√©sz√©re tov√°bb√≠tja szem√©lyes adataikat.

¬†- Adatfeldolgoz√≥ az adatkezelŇĎ √°ltal alkalmazott k√∂nyvelŇĎ v√°llalkoz√°s:

 • FŇĎdi Katalin
 • ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ
 • ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ

-¬† A sz√°ml√°k ki√°ll√≠t√°s√°val kapcsolatban az adatkezelŇĎ partnere:

¬†- A bankk√°rty√°val t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s kapcs√°n az adatkezelŇĎ partnere, aki √∂n√°ll√≥ adatkezelŇĎnek minŇĎs√ľl:

A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, majd ezt k√∂vetŇĎen a jogszab√°lyban √≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se.

- Az adatkezelŇĎ weboldal√°nak t√°rhely√©t biztos√≠t√≥ t√°rsas√°g szint√©n adatfeldolgoz√≥nak minŇĎs√ľl:

 • Kajabi LLC.
 • 17100 Laguna Canyon Rd, Suite 100 Irvine, California 94602
 • [email protected]

- Az adatkezelŇĎ weboldala √°ltal alkalmazott Google Analytics szolg√°ltat√°s haszn√°lata miatt adatfeldolgoz√≥:

 • Google Ireland Limited
 • Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, √ćrorsz√°g

¬†- Az adatkezelŇĎ levelezŇĎrendszer√©nek kiszolg√°l√≥ja is adatfeldolgoz√≥:

 • Kajabi LLC.
 • 17100 Laguna Canyon Rd, Suite 100 Irvine, California 94602
 • [email protected]

- A k√∂z√∂ss√©gi oldalak haszn√°lata miatt k√∂z√∂s adatkezelŇĎ partnerek:

 • Meta Platforms Ireland Ltd.
 • 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland

 

 • TikTok Technology Limited
 • 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380, √ćrorsz√°g
 • [email protected]

¬†- A 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny ‚Äď a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl ‚Äď √°ltal elŇĎ√≠rt k√∂telezetts√©gnek eleget t√©ve, az adatkezelŇĎ a k√©pz√©sein r√©sztvevŇĎk szem√©lyes adatait adatszolg√°ltat√°si c√©lb√≥l tov√°bb√≠tja a felnŇĎttk√©pz√©si √°llamigazgat√°si szerv r√©sz√©re:

 • Pest Megyei Korm√°nyhivatal Szakk√©pz√©si √©s FelnŇĎttk√©pz√©si FŇĎoszt√°ly
 • 1089 Budapest, K√°lv√°ria t√©r 7.
 • telefonsz√°m: 06 1/210 9721

¬†- Az adatkezelŇĎ tov√°bb√≠tja √ľgyfelei szem√©lyes adatait a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal r√©sz√©re is.

A szerzŇĎd√∂tt adatfeldolgoz√≥ √©s adatkezelŇĎ partnerek kiz√°r√≥lag az adatkezelŇĎ √°ltal adott utas√≠t√°s alapj√°n (kiv√©ve jogi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°sa), titoktart√°si k√∂telezetts√©get v√°llalva kezelik a partnerek szem√©lyes adatait.

8.¬†Az adatkezelŇĎ √°ltal k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©sekkel kapcsolatos adatkezel√©s:

VevŇĎi szerzŇĎd√©sek:

Az adatkezelŇĎn√©l ig√©nybe vehetŇĎ k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°sra jelentkezni szem√©lyesen, telefonon, e-mail √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl lehet. A jelentkez√©s alkalm√°val az adatkezelŇĎ a vend√©g nev√©t, telefonsz√°m√°t k√©ri megadni. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a megfelelŇĎ idŇĎpont vend√©ghez t√∂rt√©nŇĎ rendel√©se √©s idŇĎpontm√≥dos√≠t√°s eset√©n a kapcsolatfelv√©tel biztos√≠t√°sa. Amennyiben a vend√©g az adatkezelŇĎvel egyeztetett idŇĎpontban nem veszi ig√©nybe a szolg√°ltat√°st, az adatkezelŇĎ halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a tervezett idŇĎpontot k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli az √©rintett szem√©lyes adatait. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

A szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se sor√°n a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a vend√©ggel val√≥ kapcsolattart√°s √©s a szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ az √°ltala ny√ļjtott szolg√°ltat√°sok ellen√©rt√©k√©rŇĎl nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki vend√©gei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla a vend√©g nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

Az adatkezelŇĎ oktat√°si √©s tan√°csad√≥ tev√©kenys√©gei kapcs√°n szerzŇĎd√©ses partnerei kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyes lehetnek. A szerzŇĎd√©ses kapcsolatot egy aj√°nlatk√©r√©s elŇĎzi meg, szem√©lyesen, telefonon, e-mail √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl √©rkezŇĎ √ľzenet form√°j√°ban. Az aj√°nlatk√©rŇĎ megadja nev√©t, telefonsz√°m√°t, e-mail c√≠m√©t, ahova az adatkezelŇĎ elk√ľldi vonatkoz√≥ aj√°nlat√°t. Ha az aj√°nlat elutas√≠t√°sra ker√ľl, √ļgy halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl t√∂rl√©sre ker√ľlnek az √©rdeklŇĎdŇĎ szem√©lyes adatai. Amennyiben az aj√°nlatk√©rŇĎ nem k√ľld visszajelz√©st az aj√°nlattal kapcsolatban, az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 napon bel√ľl t√∂rli. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont). Amennyiben az √©rintett megrendeli a k√≠n√°lt szolg√°ltat√°st, l√©trej√∂n a szerzŇĎd√©ses kapcsolat, amely sor√°n az adatkezelŇĎ birtok√°ba jutnak a term√©szetes szem√©lyek tov√°bbi szem√©lyes adatai. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se √©s kapcsolattart√°s. Az adatkezel√©s jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

A szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©k√©rŇĎl az adatkezelŇĎ nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

Az adatkezelŇĎ szakmai tov√°bbk√©pz√©seket is szervez √©s tart. A k√©pz√©sekre szem√©lyesen, telefonon, elektronikus √ľzenetben, vagy a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon kereszt√ľl lehet jelentkezni. Az adatkezelŇĎ az √©rintett nev√©t, c√≠m√©t, e-mail c√≠m√©t, telefonsz√°m√°t k√©ri el. Az adatkezel√©s c√©lja a k√©pz√©sre t√∂rt√©nŇĎ regisztr√°ci√≥ elv√©gz√©se, az √©rintettel val√≥ kapcsolattart√°s lehetŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa, a k√©pz√©s szervez√©se. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©ses kapcsolat l√©trehoz√°sa, √©s a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ a r√©szv√©teli d√≠j √∂sszeg√©rŇĎl nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

Az adatkezelŇĎ www.alexanailacademy.com weboldal√°n v√°s√°rolhat√≥k meg az adatkezelŇĎ √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott online tanfolyamok. A v√°s√°rl√≥k kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyek lehetnek. A v√°s√°rl√°shoz az √©rintett megadja szem√©lyes adatait (n√©v, c√≠m, e-mail c√≠m, telefonsz√°m), majd a sikeres bankk√°rty√°s fizet√©st k√∂vetŇĎen l√©trehozza a felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°t egy jelsz√≥ megad√°s√°val. A megv√°s√°rolt tanfolyamok a felhaszn√°l√≥i fi√≥kba val√≥ bejelentkez√©st k√∂vetŇĎen √©rhetŇĎk el. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a megrendel√©s teljes√≠t√©se, a v√°s√°rl√≥ felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°nak l√©trehoz√°sa, az online tanfolyam vide√≥s tananyagaihoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°sa, kapcsolattart√°s. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ a megv√°s√°rolt online tanfolyam ellen√©rt√©k√©rŇĎl sz√°ml√°t √°ll√≠t ki a v√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra. A sz√°mla tartalmazza a v√°s√°rl√≥ nev√©t, c√≠m√©t. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

FelnŇĎttk√©pz√©ssel kapcsolatos szem√©lyes adatkezel√©s:

A felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint felnŇĎttk√©pz√©snek minŇĎs√ľlŇĎ k√©pz√©sek eset√©ben a r√©sztvevŇĎ szem√©lyes adatainak kezel√©se, a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s √©s a felnŇĎttk√©pz√©si adatszolg√°ltat√°si rendszerbe t√∂rt√©nŇĎ adatszolg√°ltat√°s sor√°n is speci√°lis rendelkez√©sek szerint kell elj√°rni. A jelentkez√©s sor√°n az adatkezelŇĎ az √©rintett term√©szetes szem√©lyazonos√≠t√≥ adatait (n√©v, sz√ľlet√©si n√©v, sz√ľlet√©si hely √©s idŇĎ, anyja neve), lakc√≠m√©t, e-mail c√≠m√©t, legmagasabb iskolai v√©gzetts√©g√©t k√©ri el. Amennyiben a k√©pz√©s szempontj√°b√≥l relev√°ns, az adatkezelŇĎ az √©rintett szakk√©pes√≠t√©s√©re, szakk√©pzetts√©g√©re vonatkoz√≥ inform√°ci√≥kat is r√∂gz√≠ti. Az adatkezel√©s c√©lja az √©rintettel val√≥ kapcsolattart√°s lehetŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa, a k√©pz√©s szervez√©se, a sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa √©s a k√∂telezŇĎ adatszolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), valamint jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont).

A k√©pz√©s d√≠j√°r√≥l az adatkezelŇĎ sz√°ml√°t √°ll√≠t ki √ľgyfelei r√©sz√©re. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). Az adatkezelŇĎ a k√©pz√©ssel kapcsolatos dokumentumokat a felnŇĎttk√©pz√©si t√∂rv√©ny rendelkez√©sei √©rtelm√©ben 8 √©vig ŇĎrzi meg.

Sz√°ll√≠t√≥i szerzŇĎd√©sek:

Az adatkezelŇĎ sz√°ll√≠t√≥i el√©rhetŇĎs√©geit (n√©v, e-mail c√≠m, telefonsz√°m) is kezeli √©s szolg√°ltat√≥, alv√°llalkoz√≥ c√©gekkel is kapcsolatban √°ll. A partnerekkel val√≥ kapcsolattart√°s √©rdek√©ben ezekben az esetekben is sor ker√ľl szem√©lyes adatok kezel√©s√©re (a kapcsolattart√≥, vagy a term√©szetes szem√©ly, egy√©ni v√°llalkoz√≥ szem√©lyes adatai). A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), vagy a kapcsolattart√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

Az adatkezelŇĎ, a c√©gek kapcsolattart√≥ival hozz√°j√°rul√≥ nyilatkozatot t√∂lt ki, melyben t√°j√©koztatja ŇĎket a szem√©lyes adatokkal kapcsolatos jogaikr√≥l √©s hozz√°j√°rul√°sukat k√©ri, hogy kezelhesse adataikat. Ilyen esetekben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja az √©rintett √≠r√°sos, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°sa az adatkezel√©shez (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Amennyiben a partnerrel k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s megszŇĪnt √©s jogszab√°lyban √≠rt ŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g sem vonatkozik az adatok, dokumentumok megŇĎrz√©s√©re, √ļgy a telefonsz√°mok √©s az e-mail c√≠mek t√∂rl√©sre ker√ľlnek. A szerzŇĎd√©sben √©s a sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a jogszab√°lyban √≠rt rendelkez√©seknek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

9.¬†A vevŇĎk r√©sz√©re ki√°ll√≠tott sz√°ml√°k √©s az azokon szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©se:

Az adatkezelŇĎ a szolg√°ltat√°sai √©s a megv√°s√°rolt online tanfolyamok ellen√©rt√©k√©rŇĎl nyugt√°t vagy sz√°ml√°t √°ll√≠t ki. A nyugta nem tartalmaz szem√©lyes adatokat. A sz√°mla az √ľgyf√©l nev√©t, c√≠m√©t tartalmazza. A sz√°ml√°t jogszab√°lyban √≠rt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se √©rdek√©ben √°ll√≠tja ki az adatkezelŇĎ. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont). A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja. Amennyiben az adatkezelŇĎ felnŇĎttk√©pz√©si tev√©kenys√©get folytat, a k√©pz√©ssel kapcsolatos dokumentumokat ‚Äď k√∂zt√ľk a k√©pz√©si d√≠j √∂sszeg√©rŇĎl ki√°ll√≠tott sz√°ml√°t is ‚Äď a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny rendelkez√©sei √©rtelm√©ben, 8 √©vig ŇĎrzi meg.

10. Gyermekek adatai, a szem√©lyes adatok k√ľl√∂nleges kateg√≥ri√°inak kezel√©se:

Az √©rintett az online nyerem√©nyj√°t√©kokban val√≥ r√©szv√©tellel, az adatkezelŇĎ weboldal√°n a h√≠rlev√©lre val√≥ feliratkoz√°ssal, az ingyenes online tanfolyam ig√©nyl√©s√©vel, √©s a cookie-k haszn√°lat√°val kapcsolatban akk√©nt nyilatkozik, hogy 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte. 16 √©ven aluli szem√©ly nem vehet r√©szt nyerem√©nyj√°t√©kban, nem iratkozhat fel h√≠rlev√©lre, nem ig√©nyelheti az ingyenes online tanfolyamot, √©s a weboldal √°ltal alkalmazott cookie-k elfogad√°s√°r√≥l vagy elutas√≠t√°s√°r√≥l sem nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezd√©se alapj√°n az adatkezel√©shez t√∂rt√©nŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek enged√©lye sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎnek nem √°ll m√≥dj√°ban a hozz√°j√°rul√≥ szem√©ly √©letkor√°t √©s jogosults√°g√°t ellenŇĎrizni, √≠gy az √©rintett szavatol az√©rt, hogy a megadott adatai val√≥sak.

A szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se sor√°n az adatkezelŇĎ tudom√°s√°ra jutnak az √©rintett eg√©szs√©g√ľgyi adatai is, amelyek k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatoknak minŇĎs√ľlnek. A term√©szet√ľkn√©l fogva k√ľl√∂n√∂sen √©rz√©keny szem√©lyes adatok egyedi v√©delmet ig√©nyelnek, mivel az alapvetŇĎ jogokra √©s szabads√°gokra n√©zve a kezel√©s√ľk k√∂r√ľlm√©nyei jelentŇĎs kock√°zatot hordoznak. Az adatkezelŇĎ az ilyen m√≥don tudom√°s√°ra jutott k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatokat kiz√°r√≥lag a professzion√°lis szolg√°ltat√°sny√ļjt√°s √©s az eg√©szs√©gre √°rtalmas anyagok haszn√°lat√°nak elker√ľl√©se √©rdek√©ben kezeli. Az adatkezelŇĎ a k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatokat legk√©sŇĎbb a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl megsemmis√≠ti. A k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©s√©re az adatkezelŇĎnek az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 9. cikk√©nek (2) bekezd√©s√©nek a) pontja alapj√°n van joga, hiszen a k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©shez az √©rintett a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©nek megkezd√©sekor, vagy azt megelŇĎzŇĎen kifejezett, √≠r√°sbeli, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adja. A k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), hiszen az eg√©szs√©g√ľgyi adatok (k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok) kezel√©s√©re az adatkezelŇĎ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°s megfelelŇĎ sz√≠nvonal√ļ biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben van sz√ľks√©g.

Az egy√©b m√≥don az adatkezelŇĎ tudom√°s√°ra hozott, vagy tudom√°s√°ra jutott k√ľl√∂nleges adatot az adatkezelŇĎ nem r√∂gz√≠ti. Ha az ilyen jellegŇĪ adat az adatkezelŇĎ tudta n√©lk√ľl ker√ľlt b√°rmely rendszer√©be, azt annak √©szlel√©s√©t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul t√∂rli a rendszerbŇĎl.

11. E-mail címek, telefonszámok kezelése:

Az adatkezelŇĎ tev√©kenys√©ge sor√°n vend√©gei, √ľgyfelei, v√°s√°rl√≥i, partnerei e-mail c√≠m√©t √©s telefonsz√°m√°t is megismeri. Az ilyen m√≥don rendszer√©be ker√ľlt szem√©lyes adatokat, elsŇĎsorban szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©geinek teljes√≠t√©se √©rdek√©ben kezeli (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont). Amennyiben a partnerrel k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s megszŇĪnt √©s jogszab√°lyban √≠rt ŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g sem vonatkozik az adatok, dokumentumok megŇĎrz√©s√©re, √ļgy a telefonsz√°mok √©s az e-mail c√≠mek t√∂rl√©sre ker√ľlnek. N√©h√°ny esetben az adatkezelŇĎnek tov√°bbra is jogos √©rdeke fŇĪzŇĎdik az adatok megŇĎrz√©s√©hez, ilyenkor k√©ri az √©rintett √≠r√°sos hozz√°j√°rul√°s√°t szem√©lyes adatai ŇĎrz√©s√©hez (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

12.¬†F√©nyk√©pek, vide√≥felv√©telek k√©sz√≠t√©se az adatkezelŇĎn√©l:

Az adatkezelŇĎ alkalmank√©nt fot√≥-, vagy vide√≥felv√©teleket k√©sz√≠t vend√©geirŇĎl, √ľgyfeleirŇĎl, v√°s√°rl√≥ir√≥l, az oktat√°son, tan√°csad√°son, tov√°bbk√©pz√©sen r√©sztvevŇĎkrŇĎl. Amennyiben a felv√©telen felismerhetŇĎ mag√°nszem√©ly l√°that√≥, a felv√©tel elk√©sz√≠t√©s√©re √©s felhaszn√°l√°s√°ra ‚Äď az adatkezelŇĎ weboldal√°n, k√∂z√∂ss√©gi oldalain, vagy egy√©b megjelen√©sei kapcs√°n ‚Äď kiz√°r√≥lag az √©rintett √≠r√°sos, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°val ker√ľl sor. Az adatkezel√©s jogalapja az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

Nincs sz√ľks√©g az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°ra a felv√©tel elk√©sz√≠t√©s√©hez √©s az elk√©sz√≠tett felv√©tel felhaszn√°l√°s√°hoz t√∂megfelv√©tel √©s nyilv√°nos k√∂z√©leti szerepl√©srŇĎl k√©sz√ľlt felv√©tel eset√©n.

Amennyiben az √©rintett a hozz√°j√°rul√°st visszavonja √©s k√©ri a felv√©tel felhaszn√°l√°s√°nak megsz√ľntet√©s√©t, esetleg a felv√©tel t√∂rl√©s√©t, az adatkezelŇĎ ezen k√©r√©snek halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl eleget tesz.

13.¬†Az adatkezelŇĎ weboldala:

Az adatkezelŇĎ weboldal√°n (www.alexanailacademy.com) mutatja be tev√©kenys√©g√©t, szolg√°ltat√°sait, online term√©keit.

Az adatkezelŇĎ weboldala mŇĪk√∂d√©se sor√°n cookie-kat haszn√°l. Az √°ltaluk nyert szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a l√°togat√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

- A www.alexanailacademy.com weboldal az al√°bbi cookie-kat alkalmazza:

 • __cfruid
  • idŇĎtartam: b√∂ng√©sz√©si munkamenet v√©g√©ig
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges ‚Äď Canva
 • _cfuvid
  • idŇĎtartam: b√∂ng√©sz√©si munkamenet v√©g√©ig
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges ‚Äď Canva
 • _ga
  • idŇĎtartam: 14 h√≥nap
  • t√≠pus: statisztikai ‚Äď Google Analytics
 • _ga_GTBWYV09JY
  • idŇĎtartam: 14 h√≥nap
  • t√≠pus: statisztikai ‚Äď Google Analytics
 • AWSALBTG
  • idŇĎtartam: 1 h√©t
  • t√≠pus: egy√©b
 • AWSALBTGCORS
  • idŇĎtartam: 1 h√©t
  • t√≠pus: egy√©b
 • CookieScriptConsent
  • idŇĎtartam: 3 nap
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges
 • __stripe_mid
  • idŇĎtartam: 1 √©v
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges
 • __stripe_sid
  • idŇĎtartam: 30 perc
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges
 • _dd_s
  • idŇĎtartam: 15 perc
  • t√≠pus: egy√©b
 • _kjb_session
  • idŇĎtartam: 1 nap
  • t√≠pus: egy√©b
 • _kjb_ua_components
  • idŇĎtartam: b√∂ng√©sz√©si munkamenet v√©g√©ig
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges
 • vs_uniques_offer
  • idŇĎtartam: 6 h√≥nap
  • t√≠pus: statisztikai ‚Äď Kajabi
 • vs_uniques_template_metadata
  • idŇĎtartam: 6 h√≥nap
  • t√≠pus: felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges
 • offer_purchase_id
  • idŇĎtartam: b√∂ng√©sz√©si munkamenet v√©g√©ig
  • t√≠pus: egy√©b

Cookie-k (s√ľtik):

A s√ľtik feladata:

 • inform√°ci√≥kat gyŇĪjtenek a l√°togat√≥kr√≥l √©s eszk√∂zeikrŇĎl;
 • megjegyzik a l√°togat√≥k egy√©ni be√°ll√≠t√°sait, amelyek felhaszn√°l√°sra ker√ľl(het)nek;
 • megk√∂nny√≠tik a weboldal haszn√°lat√°t;
 • minŇĎs√©gi felhaszn√°l√≥i √©lm√©nyt biztos√≠tanak.

A testre szabott kiszolg√°l√°s √©rdek√©ben a felhaszn√°l√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p√©n kis adatcsomagot, √ļn. s√ľtit (cookie) helyez el √©s a k√©sŇĎbbi l√°togat√°s sor√°n olvas vissza. Ha a b√∂ng√©szŇĎ visszak√ľld egy kor√°bban elmentett s√ľtit, a s√ľtit kezelŇĎ szolg√°ltat√≥nak lehetŇĎs√©ge van √∂sszekapcsolni a felhaszn√°l√≥ aktu√°lis l√°togat√°s√°t a kor√°bbiakkal, de kiz√°r√≥lag a saj√°t tartalma tekintet√©ben.

Felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges, munkamenet (session) cookie-k:

Ezen s√ľtik c√©lja, hogy a l√°togat√≥k marad√©ktalanul √©s z√∂kkenŇĎmentesen b√∂ng√©szhess√©k a weboldalt, haszn√°lhass√°k annak funkci√≥it, √©s az ott el√©rhetŇĎ szolg√°ltat√°sokat. Az ilyen t√≠pus√ļ s√ľtik √©rv√©nyess√©gi ideje a munkamenet (b√∂ng√©sz√©s) befejez√©s√©ig tart, a b√∂ng√©szŇĎ bez√°r√°s√°val a s√ľtik e fajt√°ja automatikusan t√∂rlŇĎdik a sz√°m√≠t√≥g√©prŇĎl, illetve a b√∂ng√©sz√©sre haszn√°lt m√°s eszk√∂zrŇĎl.

Az érintett választása a cookie-kal kapcsolatban:

Webb√∂ng√©szŇĎ cookie-k:

A b√∂ng√©szŇĎ be√°ll√≠t√°saiban az √©rintett elfogadhatja, vagy elutas√≠thatja az √ļj cookie-kat √©s t√∂r√∂lheti a megl√©vŇĎ cookie-kat. Azt is be√°ll√≠thatja a b√∂ng√©szŇĎben, hogy az minden alkalommal √©rtes√≠tse, amikor √ļj cookie-kat helyeznek el a sz√°m√≠t√≥g√©pben, vagy m√°s eszk√∂z√∂n. A cookie-k kezel√©s√©vel kapcsolatban tov√°bbi inform√°ci√≥kat tal√°lhat a b√∂ng√©szŇĎ ‚Äěhelp‚ÄĚ funkci√≥j√°ban.

Ha a l√°togat√≥ √ļgy d√∂nt, hogy n√©h√°ny, vagy az √∂sszes cookie-t kikapcsolja, nem fogja tudni haszn√°lni a weboldal valamennyi funkci√≥j√°t.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika, statisztika):

Google Analytics (analitika, statisztika) haszn√°lata:

Az adatkezelŇĎ weboldala alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik f√©l s√ľtijeit is. A Google Analytics webelemzŇĎ, statisztikai c√©l√ļ szolg√°ltat√°s haszn√°lat√°val az adatkezelŇĎ inform√°ci√≥kat gyŇĪjt azzal kapcsolatban, hogy a l√°togat√≥k hogyan haszn√°lj√°k a weboldalt. Az adatot a honlap fejleszt√©s√©nek √©s a felhaszn√°l√≥i √©lm√©ny jav√≠t√°s√°nak c√©lj√°val haszn√°lja fel. Ezen s√ľtik szint√©n lej√°ratukig a l√°togat√≥ sz√°m√≠t√≥g√©p√©n vagy b√∂ng√©sz√©sre haszn√°lt m√°s eszk√∂z√©n, annak b√∂ng√©szŇĎj√©ben maradnak, illetve am√≠g a l√°togat√≥ nem t√∂rli ŇĎket.

Ha a webhelyek vagy az alkalmaz√°sok a Google Analytics szolg√°ltat√°st a Google m√°s hirdet√©si term√©keivel ‚Äď p√©ld√°ul a Google Ads rendszerrel ‚Äď egy√ľtt haszn√°lj√°k, akkor egy√©b hirdet√©si azonos√≠t√≥kat is gyŇĪjthetnek. A felhaszn√°l√≥k a Hirdet√©sbe√°ll√≠t√°sok k√∂z√∂tt kapcsolhatj√°k ki ezt a szolg√°ltat√°st, illetve m√≥dos√≠thatj√°k a cookie-k haszn√°lat√°ra vonatkoz√≥ be√°ll√≠t√°sokat.

A Google Analytics az√©rt gyŇĪjti a felhaszn√°l√≥k IP-c√≠m√©t, hogy meg√≥vja a szolg√°ltat√°s biztons√°g√°t, illetve, hogy a webhelytulajdonosok k√©pet alkothassanak arr√≥l, hogy l√°togat√≥ik mely orsz√°gb√≥l, √°llamb√≥l vagy v√°rosb√≥l √©rkeznek (ezt ‚ÄěIP szerinti f√∂ldrajzihely-meghat√°roz√°snak‚ÄĚ is nevezik). A Google Analytics lehetŇĎs√©get k√≠n√°l a gyŇĪjt√∂tt IP-c√≠mek maszkol√°s√°ra, azonban a webhelytulajdonosok akkor is l√°thatj√°k a felhaszn√°l√≥k IP-c√≠m√©t, ha nem haszn√°lj√°k a Google Analytics szolg√°ltat√°st.

A Google Analytics keret√©ben a l√°togat√≥ b√∂ng√©szŇĎje √°ltal tov√°bb√≠tott IP-c√≠met nem vezetik √∂ssze a Google m√°s adataival. A s√ľtik t√°rol√°s√°t a b√∂ng√©szŇĎ szoftvere megfelelŇĎ be√°ll√≠t√°s√°val megakad√°lyozhatja, azonban ebben az esetben a l√°togat√≥ esetleg nem tudja a weboldal valamennyi funkci√≥j√°t teljesk√∂rŇĪen haszn√°lni.

Ezen k√≠v√ľl a l√°togat√≥ megakad√°lyozhatja a s√ľtik √°ltal l√©trehozott √©s a weboldal l√°togat√≥ √°ltali haszn√°lat√°ra vonatkoz√≥ adatok (IP-c√≠m√©vel egy√ľtt) Google √°ltali gyŇĪjt√©s√©t, valamint ezeknek az adatoknak Google √°ltali feldolgoz√°s√°t, amennyiben let√∂lti √©s install√°lja a lenti link alatti b√∂ng√©szŇĎ-plugint.

Az aktu√°lis link: http://www.google.com/policies/privacy/ads/.

A Google a Google Analytics √©s √≠gy az adatkezelŇĎ adatfeldolgoz√≥jak√©nt tev√©kenykedik.

Az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) rendelkez√©sei szerint a Google Analytics az adatfeldolgoz√≥, mivel a Google Analytics adatokat gyŇĪjt √©s dolgoz fel az √ľgyfelei (p√©ld√°ul az adatkezelŇĎ) nev√©ben, ezeknek az √ľgyfeleknek az utas√≠t√°sai szerint. A Google csak a Google Analytics-√ľgyfelekkel k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©sek felt√©telei, valamint a term√©keinek a kezelŇĎfel√ľlet√©n az √ľgyfelek √°ltal megadott be√°ll√≠t√°sok szerint haszn√°lhatja az adatokat.

A Google Analytics belsŇĎ cookie-kat, az eszk√∂zzel/b√∂ng√©szŇĎvel kapcsolatos adatokat, IP-c√≠meket, illetve a webhelyen/alkalmaz√°sban v√©gzett tev√©kenys√©geket gyŇĪjt. Ezeket az adatokat az√©rt gyŇĪjti, mert ezek alapj√°n az adatok alapj√°n tudja m√©rni, illetve statisztikai jelent√©sekben r√∂gz√≠teni a felhaszn√°l√≥k √°ltal az olyan webhelyeken √©s/vagy alkalmaz√°sokban v√©gzett mŇĪveleteket, amelyek a Google Analytics szolg√°ltat√°st haszn√°lj√°k. Az √ľgyfelek szem√©lyre szabhatj√°k a cookie-kat, valamint a gyŇĪjt√∂tt adatok k√∂r√©t az olyan funkci√≥kkal, mint a cookie-be√°ll√≠t√°sok, a User-ID, az Adatok import√°l√°sa √©s a Measurement Protocol.

A Google Analytics alkalmaz√°sokhoz SDK-t haszn√°l√≥ √ľgyfelek eset√©n a Google egy alkalmaz√°sp√©ld√°ny-azonos√≠t√≥t gyŇĪjt. Ez egy olyan sz√°m, amelyet a rendszer v√©letlenszerŇĪen √°ll√≠t elŇĎ akkor, amikor a felhaszn√°l√≥ elŇĎsz√∂r telep√≠t egy alkalmaz√°st.

A Google Analytics arra haszn√°lja az IP-c√≠meket, hogy kik√∂vetkeztesse a l√°togat√≥k f√∂ldrajzi hely√©t, valamint arra, hogy megv√©dje a szolg√°ltat√°st √©s az √ľgyfeleit. Az √ľgyfelek bekapcsolhatj√°k az IP-maszkol√°s nevŇĪ funkci√≥t, amelynek haszn√°latakor a Google Analytics a gyŇĪjt√∂tt IP-c√≠m eg√©sze helyett csak az IP-c√≠m egy r√©sz√©t haszn√°lja fel. Tov√°bb√° az √ľgyfelek ig√©ny szerint fel√ľl is b√≠r√°lhatj√°k az IP-c√≠meket az IP-fel√ľlb√≠r√°l√°si funkci√≥val.

A Google a Google Analytics szolg√°ltat√°sban kezelt adatokat arra haszn√°lja, hogy az √ľgyfelei sz√°m√°ra biztos√≠tsa a Google Analytics m√©r√©si szolg√°ltat√°st. Az azonos√≠t√≥kkal ‚Äď √≠gy p√©ld√°ul a cookie-kal √©s az alkalmaz√°sp√©ld√°ny-azonos√≠t√≥kkal ‚Äď azt m√©ri, hogy a felhaszn√°l√≥k milyen mŇĪveleteket v√©geznek az √ľgyfelek webhelyeivel √©s/vagy alkalmaz√°saival. Az IP-c√≠meket a szolg√°ltat√°s biztons√°g√°nak megŇĎrz√©s√©hez, valamint arra haszn√°lja, hogy a webhelytulajdonosoknak √°ttekint√©st tudjon adni arr√≥l, hogy a felhaszn√°l√≥ik a vil√°g mely t√°j√°r√≥l √©rkeznek.

Az √©rintett az adatkezelŇĎ weboldal√°n a cookie-k haszn√°lat√°val kapcsolatban akk√©nt nyilatkozik, hogy 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte. 16 √©ven aluli szem√©ly a cookie-k haszn√°lat√°val kapcsolatban nem nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezd√©se alapj√°n az adatkezel√©shez t√∂rt√©nŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek enged√©lye sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎnek nem √°ll m√≥dj√°ban a hozz√°j√°rul√≥ szem√©ly √©letkor√°t √©s jogosults√°g√°t ellenŇĎrizni, √≠gy az √©rintett szavatol az√©rt, hogy a megadott adatai val√≥sak.

A weboldalon t√∂rt√©nŇĎ v√°s√°rl√°s sor√°n t√∂rt√©nŇĎ szem√©lyes adatkezel√©s:

Az adatkezelŇĎ www.alexanailacademy.com weboldal√°n v√°s√°rolhat√≥k meg az adatkezelŇĎ √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott online tanfolyamok. A v√°s√°rl√≥k kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyek lehetnek. A v√°s√°rl√°shoz az √©rintett megadja szem√©lyes adatait (n√©v, c√≠m, e-mail c√≠m, telefonsz√°m), majd a sikeres bankk√°rty√°s fizet√©st k√∂vetŇĎen l√©trehozza a felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°t egy jelsz√≥ megad√°s√°val. A megv√°s√°rolt tanfolyamok a felhaszn√°l√≥i fi√≥kba val√≥ bejelentkez√©st k√∂vetŇĎen √©rhetŇĎk el. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek c√©lja a megrendel√©s teljes√≠t√©se, a v√°s√°rl√≥ felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°nak l√©trehoz√°sa, az online tanfolyam vide√≥s tananyagaihoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°sa, kapcsolattart√°s. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja a szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Az adatkezelŇĎ a megv√°s√°rolt online tanfolyam ellen√©rt√©k√©rŇĎl sz√°ml√°t √°ll√≠t ki a v√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra. A sz√°mla tartalmazza a v√°s√°rl√≥ nev√©t, c√≠m√©t. A sz√°mla ki√°ll√≠t√°sa az adatkezelŇĎ jogszab√°lyban r√∂gz√≠tett k√∂telezetts√©ge. A sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok megŇĎrz√©se tekintet√©ben az adatkezelŇĎ a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√°sok t√©teles ad√≥j√°r√≥l sz√≥l√≥ 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny rendelkez√©seinek megfelelŇĎen j√°r el, azokat a ki√°ll√≠t√°s ad√≥√©v√©t k√∂vetŇĎ 5. napt√°ri √©v v√©g√©ig t√°rolja.

A v√©lem√©nyek k√∂zz√©t√©tele sor√°n t√∂rt√©nŇĎ szem√©lyes adatkezel√©s:

A weboldalon n√©h√°ny kor√°bbi vend√©g, √ľgyf√©l v√©lem√©nye ker√ľlt felt√ľntet√©sre az adatkezelŇĎ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokkal, online term√©kekkel kapcsolatban. Kiz√°r√≥lag akkor ker√ľl felt√ľntet√©sre a v√©lem√©nyezŇĎ szem√©lyes adata √©s v√©lem√©nye, amennyiben ehhez √≠r√°sos, megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adta (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°ig kezeli.

Az ingyenes online tanfolyam ig√©nyl√©se sor√°n t√∂rt√©nŇĎ szem√©lyes adatkezel√©s:

Az adatkezelŇĎ weboldal√°n lehetŇĎs√©g van egy ingyenes online tanfolyamhoz val√≥ hozz√°f√©r√©sre is. Ehhez az adatkezelŇĎ az √©rintett e-mail c√≠m√©t k√©ri megadni. Az oldal l√°togat√≥ja l√©trehozza a felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°t, neve √©s egy jelsz√≥ megad√°s√°val. A felhaszn√°l√≥i fi√≥kba t√∂rt√©nŇĎ bejelentkez√©st k√∂vetŇĎen √©rhetŇĎ el az ingyenes online tanfolyam. A szem√©lyes adatokat az online tanfolyam rendelkez√©sre bocs√°jt√°sa √©s kapcsolatfelv√©tel √©rdek√©ben kezeli az adatkezelŇĎ. A szem√©lyes adat r√∂gz√≠t√©s√©vel a l√°togat√≥ hozz√°j√°rul√°s√°t adja szem√©lyes adatainak kezel√©s√©hez. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja az √©rintett megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°son alapul√≥ hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont). Az √©rintett nyilatkozik arr√≥l, hogy megismerte az adatkezelŇĎ Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥j√°t √©s tudom√°sul vette az abban foglaltakat. A szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎ m√°s c√©lra nem haszn√°lja fel, azt harmadik szem√©lyek sz√°m√°ra nem teszi hozz√°f√©rhetŇĎv√©. Az adatkezelŇĎ az ilyen m√≥don r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatokat az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°ig kezeli. Ha az √©rintett a hozz√°j√°rul√°s√°t visszavonja, az adatkezelŇĎ a r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatokat halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli a rendszer√©bŇĎl.

Az √©rintett az adatkezelŇĎ weboldal√°n az ingyenes online tanfolyam ig√©nyl√©s√©vel kapcsolatban akk√©nt nyilatkozik, hogy 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte. 16 √©ven aluli szem√©ly az ingyenes online tanfolyam ig√©nyl√©s√©vel kapcsolatban nem nyilatkozhat, tekintettel arra, hogy az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezd√©se alapj√°n az adatkezel√©shez t√∂rt√©nŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek enged√©lye sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎnek nem √°ll m√≥dj√°ban a hozz√°j√°rul√≥ szem√©ly √©letkor√°t √©s jogosults√°g√°t ellenŇĎrizni, √≠gy az √©rintett szavatol az√©rt, hogy a megadott adatai val√≥sak.

14.¬†H√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°s:

Az adatkezelŇĎn√©l lehetŇĎs√©g van feliratkozni h√≠rlev√©lre is. A h√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°s sor√°n az √©rintett nyilatkozik arr√≥l, hogy megismerte az adatkezelŇĎ Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥j√°ban foglaltakat, valamint arr√≥l is, hogy hozz√°j√°rul√°s√°t adja-e szem√©lyes adatai marketing c√©l√ļ (h√≠rlev√©lk√ľld√©s c√©lj√°b√≥l t√∂rt√©nŇĎ) kezel√©s√©hez. Az √©rintettet az Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ban √≠rt jogok illetik meg √©s az ott √≠rt m√≥don √©s helyeken van lehetŇĎs√©ge √©lni ezen jogaival. Ennek megfelelŇĎen a h√≠rlev√©lk√ľld√©s sor√°n folytatott szem√©lyes adatkezel√©s jogalapja a feliratkoz√≥ √≠r√°sos hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A h√≠rlev√©lk√ľld√©ssel kapcsolatos adatkezel√©s c√©lja a c√≠mzett teljesk√∂rŇĪ √°ltal√°nos, vagy szem√©lyre szabott t√°j√©koztat√°sa az adatkezelŇĎn√©l megjelenŇĎ √ļjdons√°gokr√≥l, leg√ļjabb h√≠rekrŇĎl, kedvezm√©nyekrŇĎl, a vonatkoz√≥ √©s hat√°lyos jogszab√°lyoknak megfelelŇĎen. A h√≠rlev√©lre √©s/vagy DM c√©l√ļ lev√©lk√ľld√©sre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°s √∂nk√©ntes hozz√°j√°rul√°son alapul, az adatkezelŇĎ term√©szetesen lehetŇĎs√©get ad arra, hogy az √©rintett b√°rmikor visszavonhassa hozz√°j√°rul√°s√°t √©s leiratkozzon a h√≠rlev√©lrŇĎl.

Az √©rintett az adatkezelŇĎ weboldal√°n a h√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°ssal kapcsolatban akk√©nt nyilatkozik, hogy 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte. 16 √©ven aluli szem√©ly a h√≠rlev√©lre nem iratkozhat fel, tekintettel arra, hogy az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezd√©se alapj√°n az adatkezel√©shez t√∂rt√©nŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek enged√©lye sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎnek nem √°ll m√≥dj√°ban a hozz√°j√°rul√≥ szem√©ly √©letkor√°t √©s jogosults√°g√°t ellenŇĎrizni, √≠gy az √©rintett szavatol az√©rt, hogy a megadott adatai val√≥sak.

15.¬†Az adatkezelŇĎ k√∂z√∂ss√©gi oldalai:

Az adatkezelŇĎ Facebook oldalt is √ľzemeltet, ahol szint√©n sor ker√ľl szem√©lyes adatok kezel√©s√©re. Az adatkezelŇĎ k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n is n√©pszerŇĪs√≠ti tev√©kenys√©g√©t, az √°ltala ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokat √©s online term√©keit.

https://www.facebook.com/alexanailacademy

Az adatkezelŇĎ a Facebookon kereszt√ľl is √°tfog√≥ szem√©lyes t√°mogat√°st ny√ļjt. Ha a Facebookon kereszt√ľl int√©z k√©rd√©st hozz√°, igyekszik azt min√©l elŇĎbb megv√°laszolni. A Facebook oldalon tudom√°s√°ra jutott adatokat kiz√°r√≥lag k√©rd√©s√©nek megv√°laszol√°s√°hoz haszn√°lja, tov√°bbi rekl√°m c√©lokra nem.¬†

A Facebook oldal haszn√°lat√°nak c√©lja: k√∂z√∂ss√©gi m√©dia fel√ľleten t√∂rt√©nŇĎ rekl√°moz√°s, inform√°ci√≥k k√∂zl√©se. A Facebook a saj√°t c√©ljaira is haszn√°lhatja az adatokat, k√∂zt√ľk az √©rintett profiloz√°s√°t √©s hirdet√©sekkel val√≥ megc√©lz√°s√°t.

Ahhoz, hogy a Facebookon kereszt√ľl kapcsolatba tudjon l√©pni az adatkezelŇĎvel, be kell jelentkeznie. Ehhez a Facebook adott esetben szint√©n szem√©lyes adatokat k√©r, illetve t√°rolja √©s feldolgozza azokat. Az adatkezelŇĎnek nincs befoly√°sa ezeknek az adatoknak a fajt√°j√°ra, terjedelm√©re √©s feldolgoz√°s√°ra, nem kap szem√©lyes adatokat a Facebook √ľzemeltetŇĎj√©tŇĎl. Tov√°bbi inform√°ci√≥t ezzel kapcsolatban a Facebook oldal√°n tal√°l.

A Facebook oldalon k√∂vetŇĎk szem√©lyes adatait az adatkezelŇĎ hozz√°j√°rul√°suk √©rtelm√©ben (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont) kezeli, a hozz√°j√°rul√°st megadottnak tekinti azzal, hogy az adott szem√©ly kedveli, k√∂veti oldal√°t, bejegyz√©seit, illetve kommentet √≠r azokhoz.

Az adatkezelŇĎ az Instagram k√∂z√∂ss√©gi oldalon is jelen van az al√°bbi elnevez√©sŇĪ profillal:

https://www.instagram.com/alexa_nail_academy/

Az Instagram oldalon a k√∂vetŇĎk szem√©lyes adatainak kezel√©s√©re ker√ľl sor. Az adatkezel√©s a k√∂vet√©ssel adott hozz√°j√°rul√°s jogalappal t√∂rt√©nik (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

Az adatkezelŇĎ tov√°bbi k√∂z√∂ss√©gi oldala, ahol az adatkezel√©s jogalapja szint√©n az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont):

https://www.tiktok.com/@alexa_nail_academy

16. Nyereményjátékok:

Az adatkezelŇĎ alkalmank√©nt nyerem√©nyj√°t√©kot is szervez. Ilyenkor a j√°t√©kban r√©sztvevŇĎk √©s a nyertes szem√©lyes adatainak kezel√©s√©re ker√ľl sor. A r√©sztvevŇĎk adatait az adatkezelŇĎ a sorsol√°st k√∂vetŇĎen nem t√°rolja semmilyen rendszer√©ben, a nyertes adatainak kezel√©s√©re a nyerem√©ny tov√°bb√≠t√°sa √©rdek√©ben ker√ľl sor. A szem√©lyes adatokat az adatkezelŇĎ az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont) alapj√°n kezeli √©s a jogszab√°lyban √≠rt megŇĎrz√©si idŇĎ figyelembev√©tel√©vel ŇĎrzi meg.

Az √©rintett az online nyerem√©nyj√°t√©kokban val√≥ r√©szv√©tellel kapcsolatban akk√©nt nyilatkozik, hogy 16. √©let√©v√©t bet√∂lt√∂tte. 16 √©ven aluli szem√©ly nem vehet r√©szt nyerem√©nyj√°t√©kban tekintettel arra, hogy az √Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 8. cikk (1) bekezd√©se alapj√°n az adatkezel√©shez t√∂rt√©nŇĎ hozz√°j√°rul√°s√°t tartalmaz√≥ jognyilatkozat√°nak √©rv√©nyess√©g√©hez t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√©nek enged√©lye sz√ľks√©ges. Az adatkezelŇĎnek nem √°ll m√≥dj√°ban a hozz√°j√°rul√≥ szem√©ly √©letkor√°t √©s jogosults√°g√°t ellenŇĎrizni, √≠gy az √©rintett szavatol az√©rt, hogy a megadott adatai val√≥sak.

17.¬†Az adatkezelŇĎ tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatos panaszkezel√©s:

Az adatkezelŇĎ tev√©kenys√©g√©vel kapcsolatos panaszkezel√©s sor√°n az adatkezel√©s c√©lja a panasz k√∂zl√©s√©nek lehetŇĎv√© t√©tele, az √©rintett √©s panasza azonos√≠t√°sa, valamint a t√∂rv√©ny szerint k√∂telezŇĎen r√∂gz√≠tendŇĎ adatok felv√©tele, illetve a panasz kivizsg√°l√°sa, annak rendez√©s√©vel √∂sszef√ľggŇĎ kapcsolattart√°s.

Megtett panasz eset√©n az √ľgyint√©z√©s, √©s √≠gy a szem√©lyes adatok kezel√©se ‚Äď a fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl sz√≥l√≥ 1997. √©vi CLV. t√∂rv√©ny alapj√°n ‚Äď k√∂telezŇĎ. Ennek √©rtelm√©ben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©nek jogalapja, jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont).

Az adatkezelŇĎ a panaszr√≥l felvett jegyzŇĎk√∂nyvet √©s a v√°lasz m√°solati p√©ld√°ny√°t 3 √©vig megŇĎrzi, ennek alapj√°n a szem√©lyes adatokat is ezen idŇĎtartam alatt kezeli.

18. Az adatkezelés biztonsága:

Az adatkezelŇĎ k√∂telezi mag√°t arra, hogy gondoskodik az adatok biztons√°g√°r√≥l, megteszi tov√°bb√° azokat a technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket √©s fenntartja azokat az elj√°r√°si szab√°lyokat, amelyek biztos√≠tj√°k, hogy a felvett, t√°rolt, illetve kezelt adatok v√©dettek legyenek, illetŇĎleg megakad√°lyozza azok megsemmis√ľl√©s√©t, jogosulatlan felhaszn√°l√°s√°t √©s jogosulatlan megv√°ltoztat√°s√°t. K√∂telezi mag√°t arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akinek az adatokat tov√°bb√≠tja, vagy √°tadja, felh√≠vja, hogy tegyenek eleget az adatbiztons√°g k√∂vetelm√©ny√©nek.

Az adatkezelŇĎ gondoskodik arr√≥l, hogy a kezelt adatokhoz illet√©ktelen szem√©ly ne f√©rhessen hozz√°, ne hozhassa nyilv√°noss√°gra, ne tov√°bb√≠thassa, valamint azokat ne m√≥dos√≠thassa, t√∂r√∂lhesse. A kezelt adatokat kiz√°r√≥lag az adatkezelŇĎ √©s az √°ltala ig√©nybe vett adatfeldolgoz√≥(k) ismerheti(k) meg, azokat harmadik, az adat megismer√©s√©re jogosults√°ggal nem rendelkezŇĎ szem√©lynek nem adja √°t.

Az adatkezelŇĎ fokozottan √ľgyel vend√©gei, √ľgyfelei, partnerei szem√©lyes adatainak biztons√°g√°ra. A jogszab√°lyi rendelkez√©sek marad√©ktalan betart√°sa mellett j√°r el √©s ezt megk√∂veteli valamennyi partner√©tŇĎl is. A szem√©lyes adatok v√©delme mag√°ban foglalja a fizikai adatv√©delmet is (a dokumentumok kamer√°val megfigyelt, riaszt√≥val v√©dett, z√°rhat√≥ helyis√©gben val√≥ t√°rol√°sa), valamint az informatikai v√©delmet (tŇĪzfal, jelsz√≥v√©delem haszn√°lata) is.

Az adatkezelŇĎ az √©rintett √°ltal megadott szem√©lyes adatokat elsŇĎdlegesen a jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ban megadott adatfeldolgoz√≥(k) szok√°sos v√©delmi rendszerekkel ell√°tott szerverein, r√©szben a saj√°t informatikai eszk√∂zein, pap√≠r adathordoz√≥ eset√©n sz√©khely√©n, megfelelŇĎen elz√°rva t√°rolja.

Az √©rintettek elismerik √©s elfogadj√°k, hogy szem√©lyes adataik megad√°sa eset√©n az adatok v√©delme teljes m√©rt√©kben az interneten √©s a sz√°m√≠t√≥g√©pes rendszerben nem garant√°lhat√≥. Jogosulatlan hozz√°f√©r√©s vagy adatmegismer√©s ‚Äď adatkezelŇĎ erŇĎfesz√≠t√©seinek ellen√©re t√∂rt√©nŇĎ ‚Äď bek√∂vetkez√©sekor a jelen t√°j√©koztat√≥ban √≠rtak szerint sz√ľks√©ges elj√°rni.

19. Az adatkezeléssel érintettek jogai:

- √Ātl√°that√≥ t√°j√©koztat√°s:

Jelen Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ is azt a c√©lt szolg√°lja, hogy vil√°gos, t√∂m√∂r, √°tl√°that√≥, √©rthetŇĎ inform√°ci√≥kat ny√ļjtson az adatkezelŇĎn√©l alkalmazott adatkezel√©si tev√©kenys√©grŇĎl.

- Hozzáférési jog:

Az √©rintett jogosult arra, hogy az adatkezelŇĎtŇĎl visszajelz√©st kapjon arra vonatkoz√≥an, hogy szem√©lyes adatainak kezel√©se folyamatban van-e, √©s ha ilyen adatkezel√©s folyamatban van, jogosult arra, hogy a szem√©lyes adatokhoz √©s a k√∂vetkezŇĎ inform√°ci√≥khoz hozz√°f√©r√©st kapjon:

 • az adatkezel√©s c√©lja,
 • az √©rintett szem√©lyes adatok kateg√≥ri√°i,
 • azon c√≠mzettek, akikkel a szem√©lyes adatokat k√∂z√∂lt√©k,
 • a szem√©lyes adatok t√°rol√°s√°nak tervezett idŇĎtartama.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Helyesbítéshez való jog:

Az √©rintett jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az adatkezelŇĎ helyesb√≠tse a r√° vonatkoz√≥ pontatlan szem√©lyes adatokat.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Törléshez való jog:

Az √©rintett jogosult arra, hogy k√©r√©s√©re az adatkezelŇĎ t√∂r√∂lje a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat. Az adatkezelŇĎ ‚Äď ezen k√©relem alapj√°n ‚Äď k√∂teles t√∂r√∂lni a szem√©lyes adatokat, ha az al√°bbi indokok valamelyike fenn√°ll:

 • a szem√©lyes adatokra m√°r nincs sz√ľks√©g abb√≥l a c√©lb√≥l, amelybŇĎl azokat gyŇĪjt√∂tt√©k,
 • az √©rintett visszavonja kor√°bban adott hozz√°j√°rul√°s√°t √©s az adatkezel√©snek nincs m√°s jogalapja,
 • az √©rintett tiltakozik az adatkezel√©s ellen √©s nincs elsŇĎbbs√©get √©lvezŇĎ jogszerŇĪ ok az adatkezel√©sre,
 • a szem√©lyes adatokat jogellenesen kezelt√©k,
 • uni√≥s vagy tag√°llami jogban elŇĎ√≠rt jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges t√∂r√∂lni az adatokat.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Adatkezelés korlátozásához való jog:

√Črintett jogosult k√©rni, hogy az adatkezelŇĎ korl√°tozza az adatkezel√©st, elsŇĎsorban akkor, ha:

 • vitatja az adatok pontoss√°g√°t,
 • jogellenesnek tartja az adatkezel√©st, de valamilyen okb√≥l m√©gsem k√©ri az adatok t√∂rl√©s√©t.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Adathordozhatósághoz való jog:

Az √©rintett jogosult arra, hogy a r√° vonatkoz√≥ szem√©lyes adatokat tagolt, sz√©les k√∂rben haszn√°lt, g√©ppel olvashat√≥ form√°tumban megkapja, tov√°bb√° jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy m√°sik adatkezelŇĎnek tov√°bb√≠tsa.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Tiltakozáshoz való jog:

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból, bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendeletének 21. cikkében írt módon.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

- Az √©rintettet megilletŇĎ jog automatiz√°lt d√∂nt√©shozatal eset√©n:

Az √©rintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki r√° az olyan, kiz√°r√≥lag automatiz√°lt adatkezel√©sen ‚Äď ide√©rtve a profilalkot√°st is ‚Äď alapul√≥ d√∂nt√©s hat√°lya, amely r√° n√©zve joghat√°ssal j√°rna, vagy ŇĎt jelentŇĎs m√©rt√©kben √©rinten√©. Automatiz√°lt d√∂nt√©shozatal minden olyan elj√°r√°s vagy m√≥dszertan, melynek sor√°n technikai automatizmus √©rt√©keli ki az √©rintett szem√©lyes jellemzŇĎit √©s amely r√° n√©zve joghat√°ssal j√°r vagy ŇĎt jelentŇĎs m√©rt√©kben √©rinti. Az adatkezelŇĎ nem alkalmaz olyan profiloz√°sra is alkalmas informatikai automatizmusokat, melyek az √©rintett jogaira n√©zve jelentŇĎs kihat√°ssal b√≠rnak.

Az adatkezelŇĎtŇĎl a fenti adatokr√≥l t√°j√©koztat√°st k√©rhet az al√°bbi c√≠men, e-mail c√≠men:

Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

E-mail: [email protected]

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja √Ėnt, hogy megkeres√©s√©re 30 napon bel√ľl v√°laszol. A postai √ļton k√ľld√∂tt t√°j√©koztat√°si k√©relmekre postai √ļton, az e-mailen k√ľld√∂tt k√©relmekre, e-mail √ļtj√°n v√°laszol az √©rintetteknek.

Az adatkezelŇĎ v√°llalja, hogy minden olyan c√≠mzettet t√°j√©koztat a fenti jogokkal kapcsolatban r√©sz√©re k√ľld√∂tt k√©relmekrŇĎl, akivel a szem√©lyes adatokat k√∂z√∂lte, kiv√©ve, ha ez lehetetlennek bizonyul. V√°llalja tov√°bb√°, hogy a fenti k√©relmek elint√©z√©s√©rŇĎl az azokkal kapcsolatos d√∂nt√©srŇĎl legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl √©rtes√≠ti az √©rintettet (k√©relmezŇĎt).

21. Adatvédelmi incidens:

Adatv√©delmi incidensnek minŇĎs√ľl a biztons√°g olyan s√©r√ľl√©se, amely a tov√°bb√≠tott, t√°rolt vagy m√°s m√≥don kezelt szem√©lyes adatok v√©letlen vagy jogellenes megsemmis√≠t√©s√©t, elveszt√©s√©t, megv√°ltoztat√°s√°t, jogosulatlan k√∂zl√©s√©t, az azokhoz val√≥ jogosulatlan hozz√°f√©r√©st eredm√©nyezi.

Adatv√©delmi incidens eset√©n az adatbiztons√°g s√©r√ľl√©s√©nek komoly vesz√©llyel fenyegetŇĎ szintŇĪnek kell lennie, teh√°t a s√©r√ľl√©snek olyan fok√ļnak kell lennie, amely a szem√©lyes adatok:

 • megsemmis√ľl√©s√©vel,
 • elveszt√©s√©vel,
 • megv√°ltoztat√°s√°val,
 • jogosulatlan k√∂zl√©s√©vel vagy
 • jogosulatlan hozz√°f√©r√©s√©vel j√°r egy√ľtt.

Incidensnek minŇĎs√ľl, ha a fentiek k√∂z√ľl b√°rmelyik bek√∂vetkezik, de ez nem z√°rja ki, hogy t√∂bb pont is megval√≥suljon egyszerre. Nem csup√°n a sz√°nd√©kos, rosszindulat√ļ magatart√°sok tartoznak e k√∂rbe, hanem a gondatlans√°gb√≥l elk√∂vetett s√©r√ľl√©sek is. Az incidens teh√°t akkor k√∂vetkezik be, ha v√©letlen vagy jogellenes cselekm√©ny okozza.

Adatv√©delmi incidensnek minŇĎs√ľlnek p√©ld√°ul:

 • szem√©lyes adatok dokumentumon, hordozhat√≥ eszk√∂z√∂n, adathordoz√≥n vagy informatikai rendszeren (pl. levelez√©ssel) t√∂rt√©nŇĎ illeg√°lis tov√°bb√≠t√°sa,
 • illet√©ktelen hozz√°f√©r√©sek szem√©lyes adatokat kezelŇĎ informatikai rendszerhez vagy alkalmaz√°shoz,
 • szem√©lyes adatokat tartalmaz√≥ adatb√°zis r√©sz√©nek vagy eg√©sz√©nek s√©r√ľl√©se, vagy elveszt√©se,
 • az informatikai rendszer r√©sz√©nek vagy eg√©sz√©nek haszn√°lhatatlann√° v√°l√°sa v√≠rus, vagy egy√©b rosszindulat√ļ szoftver √°ltal stb.

Az adatv√©delmi incidens megfelelŇĎ √©s kellŇĎ idejŇĪ int√©zked√©s hi√°ny√°ban fizikai, vagyoni, vagy nem vagyoni k√°rokat okozhat a term√©szetes szem√©lyeknek, t√∂bbek k√∂z√∂tt a szem√©lyes adataik feletti rendelkez√©s elveszt√©s√©t, vagy a jogaik korl√°toz√°s√°t, a h√°tr√°nyos megk√ľl√∂nb√∂ztet√©st, a szem√©lyazonoss√°g-lop√°st, vagy a szem√©lyazonoss√°ggal val√≥ vissza√©l√©st, a p√©nz√ľgyi vesztes√©get, az √°lneves√≠t√©s enged√©ly n√©lk√ľli felold√°s√°t, a j√≥ h√≠rn√©v s√©relm√©t, a szakmai titoktart√°si k√∂telezetts√©g √°ltal v√©dett szem√©lyes adatok bizalmas jelleg√©nek s√©r√ľl√©s√©t, illetve a sz√≥ban forg√≥ term√©szetes szem√©lyeket s√ļjt√≥ egy√©b jelentŇĎs gazdas√°gi vagy szoci√°lis h√°tr√°nyt.

Egy esetleges adatv√©delmi incidens bek√∂vetkez√©se eset√©n (kiv√©ve, ha az adatv√©delmi incidens val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen nem j√°r kock√°zattal a term√©szetes szem√©lyek jogaira √©s szabads√°gaira n√©zve) az adatkezelŇĎ halad√©ktalanul bejelent√©st tesz a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g fel√©. Amint az incidens az adatkezelŇĎ tudom√°s√°ra jut, azt indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl, √©s ha lehets√©ges, legk√©sŇĎbb 72 √≥r√°val azut√°n, hogy az adatv√©delmi incidens a tudom√°s√°ra jutott, bejelenteni k√∂teles. Ha a bejelent√©s 72 √≥r√°n bel√ľl nem tehetŇĎ meg, abban meg kell jel√∂lni a k√©sedelem ok√°t, az elŇĎ√≠rt inform√°ci√≥kat pedig ‚Äď tov√°bbi indokolatlan k√©sedelem n√©lk√ľl ‚Äď r√©szletekben is k√∂z√∂lni kell.

Az adatv√©delmi incidens bejelent√©s√©hez a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g a honlapj√°n k√ľl√∂n e c√©lra l√©trehozott rendszert √ľzemeltet, amelyen kereszt√ľl a bejelent√©sek elektronikus √ļton megtehetŇĎk.

Az adatkezelŇĎ nyilv√°ntartja az adatv√©delmi incidenseket, felt√ľntetve az adatv√©delmi incidenshez kapcsol√≥d√≥ t√©nyeket, annak hat√°sait, √©s az orvosl√°s√°ra tett int√©zked√©seket. Az adatkezelŇĎnek nyilv√°n kell tartani az incidensekkel kapcsolatos adatokat, k√∂zt√ľk az okait, a t√∂rt√©n√©seket √©s az √©rintett szem√©lyes adatok k√∂r√©t. Emellett szerepelnie kell m√©g a nyilv√°ntart√°sban az incidensek hat√°sainak √©s k√∂vetkezm√©nyeinek, valamint az orvosl√°sukra tett int√©zked√©seknek √©s az adatkezelŇĎ k√∂vetkeztet√©seit is (p√©ld√°ul: mi√©rt gondolja, hogy az incidens nem bejelent√©sk√∂teles, vagy ha a bejelent√©s k√©sedelmesen t√∂rt√©nik, akkor mi volt a k√©sedelem oka).

Nem sz√ľks√©ges bejelenteni a fel√ľgyeleti hat√≥s√°gnak azt az incidenst, amely val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen nem j√°r kock√°zattal a term√©szetes szem√©lyek jogaira √©s szabads√°gaira n√©zve.

Amennyiben az adatv√©delmi incidens val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen magas kock√°zattal j√°r az adatkezelŇĎ √ľgyfeleinek, partnereinek jogaira √©s szabads√°gaira n√©zve, halad√©ktalanul t√°j√©koztatja errŇĎl az √©rintett partnert. Az √©rintett r√©sz√©re adott t√°j√©koztat√°sban vil√°gosan √©s k√∂z√©rthetŇĎen ismertetni kell az adatv√©delmi incidens jelleg√©t, √©s k√∂z√∂lni kell a legfontosabb inform√°ci√≥kat √©s int√©zked√©seket.

Az √©rintettet nem kell a fentiek szerint t√°j√©koztatni, ha az al√°bbi felt√©telek b√°rmelyike teljes√ľl:

 • az adatkezelŇĎ megfelelŇĎ technikai √©s szervez√©si v√©delmi int√©zked√©seket hajtott v√©gre √©s ezeket az int√©zked√©seket az adatv√©delmi incidens √°ltal √©rintett adatok tekintet√©ben alkalmazt√°k, k√ľl√∂n√∂sen azokat az int√©zked√©seket, amelyek a szem√©lyes adatokhoz val√≥ hozz√°f√©r√©sre fel nem jogos√≠tott szem√©lyek sz√°m√°ra √©rtelmezhetetlenn√© teszik az adatokat;
 • az adatkezelŇĎ az adatv√©delmi incidenst k√∂vetŇĎen olyan tov√°bbi int√©zked√©seket tett, amelyek biztos√≠tj√°k, hogy az √©rintett jogaira √©s szabads√°gaira jelentett magas kock√°zat a tov√°bbiakban val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎen nem val√≥sul meg;
 • a t√°j√©koztat√°s ar√°nytalan erŇĎfesz√≠t√©st tenne sz√ľks√©gess√©. Ilyen esetekben az √©rintetteket nyilv√°nosan k√∂zz√©tett inform√°ci√≥k √ļtj√°n kell t√°j√©koztatni, vagy olyan hasonl√≥ int√©zked√©st kell hozni, amely biztos√≠tja az √©rtintettek hasonl√≥an hat√©kony t√°j√©koztat√°s√°t.

21. Tájékoztató a vonatkozó jogszabályokról:

 • Az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) 2016/679 rendelete (2016. √°prilis 27.) ‚Äď a term√©szetes szem√©lyeknek a szem√©lyes adatok kezel√©se tekintet√©ben t√∂rt√©nŇĎ v√©delm√©rŇĎl √©s az ilyen adatok szabad √°raml√°s√°r√≥l, valamint a 95/46/EK rendelet hat√°lyon k√≠v√ľl helyez√©s√©rŇĎl (√°ltal√°nos adatv√©delmi rendelet, GDPR);
 • √©vi CXII. t√∂rv√©ny ‚Äď az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥-szabads√°gr√≥l (Info. tv.);
 • √©vi V. t√∂rv√©ny ‚Äď a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl (Ptk.);
 • √©vi XIII. t√∂rv√©ny ‚Äď a kisad√≥z√≥ v√°llalkoz√≥k t√©teles ad√≥j√°r√≥l;
 • √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny ‚Äď a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl;
 • √©vi CLV. t√∂rv√©ny ‚Äď a fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl.

22.  Bírósághoz fordulás joga:

Az √©rintett a jogainak megs√©rt√©se eset√©n az adatkezelŇĎ ellen b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat. A b√≠r√≥s√°g az √ľgyben soron k√≠v√ľl j√°r el.

23. Adatvédelmi hatósági eljárás:

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név:                           Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely:                   1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11.

Levelezési cím:         1363 Budapest, Pf. 9.

Telefon:                     0613911400

Fax:                            0613911410

E-mail: ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† [email protected]

Honlap:                      http://www.naih.hu 

24. Egyéb rendelkezések:

Az adatkezelŇĎ az e t√°j√©koztat√≥ban fel nem sorolt adatkezel√©sekrŇĎl az adat felv√©telekor ad t√°j√©koztat√°st. Ilyen esetekben a hat√°lyos jogszab√°lyok rendelkez√©seit tekintik ir√°nyad√≥nak.

Az adatkezelŇĎ ez√ļton t√°j√©koztatja vend√©geit, √ľgyfeleit, hogy a b√≠r√≥s√°g, az √ľgy√©sz, a nyomoz√≥ hat√≥s√°g, a szab√°lys√©rt√©si hat√≥s√°g, a k√∂zigazgat√°si hat√≥s√°g, a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g, a Magyar Nemzeti Bank, illetŇĎleg jogszab√°ly felhatalmaz√°sa alapj√°n m√°s szervek t√°j√©koztat√°s ad√°sa, adatok k√∂zl√©se, √°tad√°sa, illetŇĎleg iratok rendelkez√©sre bocs√°t√°sa v√©gett megkereshetik az adatkezelŇĎt. Az adatkezelŇĎ a hat√≥s√°gok r√©sz√©re ‚Äď amennyiben a hat√≥s√°g a pontos c√©lt √©s az adatok k√∂r√©t megjel√∂lte ‚Äď szem√©lyes adatot csak annyit √©s olyan m√©rt√©kben ad ki, amely a megkeres√©s c√©lj√°nak megval√≥s√≠t√°s√°hoz elengedhetetlen√ľl sz√ľks√©ges.

Az Adatvédelmi Hatóság weboldala további információkat tartalmaz a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban hivatkozott adatvédelmi jogokról.

Dunakeszi, 2023. szeptember 30.

Méhész Alexandra

egyéni vállalkozó

 

 1. SZ√ĀM√ö MELL√ČKLET

 

Ssz.

Személyes adat kezelésének megnevezése

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

A szem√©lyes adat t√∂rl√©s√©re nyitva √°ll√≥ hat√°ridŇĎ

1.

A k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°sra t√∂rt√©nŇĎ jelentkez√©s sor√°n megadott szem√©lyes adatok (n√©v, telefonsz√°m, e-mail c√≠m).

A megfelelŇĎ idŇĎpont vend√©ghez t√∂rt√©nŇĎ rendel√©se, kapcsolattart√°s √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Amennyiben a vend√©g a szolg√°ltat√°st nem veszi ig√©nybe √©s az idŇĎpont m√≥dos√≠t√°s√°t sem k√©ri, az adatkezelŇĎ halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a tervezett idŇĎpontot k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl t√∂rli az √©rintett szem√©lyes adatait.

2.

A k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©se sor√°n kezelt szem√©lyes adatok.

Kapcsolattart√°s, szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©gek teljes√≠t√©se √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), majd jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

3.

A k√©z- √©s l√°b√°pol√≥, mŇĪk√∂r√∂m√©p√≠tŇĎ szolg√°ltat√°st ig√©nybe vevŇĎ szem√©ly eg√©szs√©g√ľgyi adatai (k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatok).

A professzion√°lis szolg√°ltat√°sny√ļjt√°s √©s az eg√©szs√©gre √°rtalmas anyagok haszn√°lat√°nak elker√ľl√©se √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), az √©rintett hozz√°j√°rul√°s√°val (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet (GDPR) 9. cikk (2) bekezd√©s a) pont).

Az adatkezelŇĎ a k√ľl√∂nleges szem√©lyes adatokat legk√©sŇĎbb a szolg√°ltat√°s teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl megsemmis√≠ti.

4.

Ajánlatkérés esetén az érintett személyes adatai (név, e-mail cím, telefonszám).

Ajánlatadás, kapcsolattartás érdekében.

A szerzŇĎd√©s l√©trehoz√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont).

Ha az aj√°nlat elutas√≠t√°sra ker√ľl, √ļgy halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb az aj√°nlat visszautas√≠t√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott 30 napon bel√ľl t√∂rl√©sre ker√ľlnek az √©rdeklŇĎdŇĎ szem√©lyes adatai. Amennyiben az aj√°nlatk√©rŇĎ nem k√ľld visszajelz√©st az aj√°nlattal kapcsolatban, az adatkezelŇĎ a szem√©lyes adatokat az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 napon bel√ľl t√∂rli.

5.

A szerzŇĎd√©ses kapcsolat sor√°n kezelt szem√©lyes adatok (n√©v, c√≠m, e-mail c√≠m, telefonsz√°m).

A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, kapcsolattart√°s √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), majd jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

6.

A szakmai továbbképzésre való jelentkezés során megadott személyes adatok (név, cím, e-mail cím, telefonszám).

A regisztr√°ci√≥ elv√©gz√©se, az √©rintettel val√≥ kapcsolattart√°s lehetŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa, a k√©pz√©s megszervez√©se √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©ses kapcsolat l√©trehoz√°sa, a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), majd jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

7.

Az online tanfolyamok weboldalon t√∂rt√©nŇĎ megv√°s√°rl√°sa √©s a felhaszn√°l√≥i fi√≥k l√©trehoz√°sa sor√°n megadott szem√©lyes adatok (n√©v, c√≠m, telefonsz√°m, e-mail c√≠m).

SzerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se, kapcsolattart√°s √©rdek√©ben.

A szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), majd jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

8.

FelnŇĎttk√©pz√©sre val√≥ jelentkez√©s sor√°n megadott szem√©lyes adatok.

A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, kapcsolattart√°s, adatszolg√°ltat√°s √©rdek√©ben.

SzerzŇĎd√©ses jogalap (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), valamint jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (8 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

9.

A szolg√°ltat√°st ig√©nybevevŇĎk, v√°s√°rl√≥k sz√°m√°ra ki√°ll√≠tott sz√°ml√°n szereplŇĎ szem√©lyes adatok.

Jogszabályi kötelezettség teljesítése, a számla kiállítása.

Jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), a 2022. √©vi XIII. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl. FelnŇĎttk√©pz√©s eset√©n a 8. √©v v√©g√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

10.

A szállítók, szolgáltatók, alvállalkozók személyes adatai (természetes személy, vagy egyéni vállalkozó esetén).

SzerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se, kapcsolattart√°s √©rdek√©ben.

SzerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), majd jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont).

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

11.

A szállítók, szolgáltatók, alvállalkozók kapcsolattartóinak személyes adatai.

SzerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se, kapcsolattart√°s √©rdek√©ben.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°sa eset√©n halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl. A szerzŇĎd√©ses kapcsolat megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl, kiv√©ve, ha jogszab√°ly rendelkezik a szerzŇĎd√©ssel kapcsolatban megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©grŇĎl (a k√∂telezetts√©g letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl).

12.

Be√©rkezŇĎ e-mailekkel (felad√≥k e-mail c√≠m√©vel), telefonsz√°mokkal kapcsolatos adatkezel√©s.

SzerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se √©rdek√©ben, vagy hozz√°j√°rul√°s alapj√°n.

SzerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s b) pont), vagy az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A szerzŇĎd√©ses k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl, vagy a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

13.

A vend√©gekrŇĎl, √ľgyfelekrŇĎl, v√°s√°rl√≥kr√≥l, oktat√°son, tan√°csad√°son, tov√°bbk√©pz√©sen r√©sztvevŇĎkrŇĎl k√©sz√≠tett f√©nyk√©p- √©s vide√≥felv√©teleken szereplŇĎ k√©pm√°s.

A szolg√°ltat√°sok, az online term√©kek √©s a tev√©kenys√©g n√©pszerŇĪs√≠t√©se, a felv√©telek weboldalon, k√∂z√∂ss√©gi oldalakon √©s egy√©b megjelen√©sek kapcs√°n t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°sa √©rdek√©ben.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

14.

A weboldal √°ltal kezelt cookie-k adatgyŇĪjt√©se sor√°n r√∂gz√≠tett szem√©lyes adatok.

A felhasználói élmény növelése, a weboldal fejlesztése érdekében, statisztikai célból.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

15.

A weboldalon a v√©lem√©nyek k√∂zz√©t√©tele sor√°n felt√ľntetett szem√©lyes adatok (pl.: n√©v, k√©pm√°s).

A tev√©kenys√©g, a szolg√°ltat√°sok √©s az online term√©kek n√©pszerŇĪs√≠t√©se √©rdek√©ben.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

16.

A weboldalon az ingyenes online tanfolyam igénylése, majd a felhasználói fiók létrehozása során megadott személyes adatok (név, e-mail cím).

Az online tanfolyam rendelkezésre bocsájtása és kapcsolatfelvétel érdekében.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

17.

A h√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°s sor√°n megadott szem√©lyes adatok (n√©v, e-mail c√≠m).

H√≠rlev√©l k√ľld√©se √©rdek√©ben.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

18.

A k√∂z√∂ss√©gi oldalak haszn√°lata sor√°n az adatkezelŇĎ tudom√°s√°ra jutott szem√©lyes adatok.

A szolg√°ltat√°sok, az online term√©kek √©s a tev√©kenys√©g n√©pszerŇĪs√≠t√©se √©rdek√©ben.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl.

19.

A nyerem√©nyj√°t√©kok r√©sztvevŇĎinek √©s nyerteseinek szem√©lyes adatkezel√©se.

A nyereményjáték és a sorsolás lebonyolítása, a nyertes kiválasztása és értesítése, a nyeremény átadása érdekében.

Az √©rintett hozz√°j√°rul√°sa (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s a) pont).

A jogszab√°lyban √≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (5 √©v) figyelembev√©tel√©vel, a k√∂telezetts√©g letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.

20.

A panaszkezelés során megismert személyes adatok.

A panasz beazonosítása és kezelése érdekében.

Jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se (√Āltal√°nos Adatv√©delmi Rendelet 6. cikk (1) bekezd√©s c) pont), az 1997. √©vi CLV. t√∂rv√©ny alapj√°n.

A jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt megŇĎrz√©si k√∂telezetts√©g (3 √©v) letelt√©t k√∂vetŇĎ 30 napon bel√ľl.