√ĀLTAL√ĀNOS SZERZŇźD√ČSI FELT√ČTELEK

 1.  A Szolgáltató adatai:

Vállalkozó neve:                                            Méhész Alexandra egyéni vállalkozó

Székhely:                                                       2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

Adószám:                                                       66713809-1-33

Nyilvántartási szám:                                      38002487

Nyilv√°ntart√°st vezetŇĎ szerv:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal

FelnŇĎttk√©pz√©si nyilv√°ntart√°si sz√°m:¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†B/2020/000846

Nyilv√°ntart√°st vezetŇĎ szerv: ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Pest Megyei Korm√°nyhivatal

Telefonszám:                                                  +36 70 7722 958

E-mail c√≠m:¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† [email protected]

 

A tárhelyszolgáltató adatai:            

Név:                                        Kajabi LLC. 

Székhely:                                17100 Laguna Canyon Rd., Suite 100, Irvine, California, 94602

E-mail c√≠m: ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† [email protected]

A Szolg√°ltat√≥ tekintet√©ben, a fogyaszt√≥kkal szembeni tisztess√©gtelen kereskedelmi gyakorlat tilalm√°r√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny szerinti magatart√°si k√≥dex nem √°ll rendelkez√©sre. A Szolg√°ltat√≥ a Pest V√°rmegyei √©s √Črdi Kereskedelmi √©s Iparkamara tagja.

2. A Szolgáltató weboldalának címe:

www.alexanailacademy.com

3. Fontosabb fogalom meghatározások:

 • T√°vollevŇĎk k√∂z√∂tt k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s: olyan fogyaszt√≥i szerzŇĎd√©s, amelyet a szerzŇĎd√©s szerinti term√©k, vagy szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra szervezett t√°v√©rt√©kes√≠t√©si rendszer keret√©ben a felek egyidejŇĪ fizikai jelenl√©te n√©lk√ľl √ļgy k√∂tnek meg, hogy a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©se √©rdek√©ben a szerzŇĎdŇĎ felek kiz√°r√≥lag t√°voll√©vŇĎk k√∂z√∂tti kommunik√°ci√≥t lehetŇĎv√© t√©vŇĎ eszk√∂zt alkalmaznak.
 • Szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s: az ad√°sv√©teli szerzŇĎd√©stŇĎl elt√©rŇĎ b√°rmely olyan szerzŇĎd√©s, amelynek √©rtelm√©ben a v√°llalkoz√°s a V√°s√°rl√≥ r√©sz√©re szolg√°ltat√°st ny√ļjt vagy szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°t v√°llalja, a V√°s√°rl√≥ pedig megfizeti, vagy v√°llalja, hogy megfizeti a szolg√°ltat√°s ellen√©rt√©k√©t.
 • Term√©k: a Szolg√°ltat√≥ √°ltal forgalomba hozott √©s √©rt√©kes√≠t√©sre sz√°nt minden birtokba vehetŇĎ forgalomk√©pes ing√≥ dolog, mely a szerzŇĎd√©s t√°rgy√°t k√©pezi, bele√©rtve az online term√©ket is.
 • Szolg√°ltat√≥: a szolg√°ltat√°st ny√ļjt√≥ term√©szetes, illetve jogi szem√©ly vagy jogi szem√©lyis√©g n√©lk√ľli szervezet. Az online term√©k √©rt√©kes√≠tŇĎje.
 • V√°s√°rl√≥: akinek a r√©sz√©re a Szolg√°ltat√≥ online term√©ket ad el.
 • Fogyaszt√≥: az √∂n√°ll√≥ foglalkoz√°s√°n √©s gazdas√°gi tev√©kenys√©g√©n k√≠v√ľl esŇĎ c√©lok √©rdek√©ben elj√°r√≥ term√©szetes szem√©ly.

4.¬†Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek el√©rhetŇĎs√©ge:

A Szolg√°ltat√≥ a hat√°lyos √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elnevez√©sŇĪ dokumentumot weboldal√°n teszi k√∂zz√©.

5.¬†Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek tartalma:

Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sokat ig√©nybe vevŇĎ V√°s√°rl√≥ jogait √©s k√∂telezetts√©geit, a szerzŇĎdŇĎ felek k√∂z√∂tti meg√°llapod√°s felt√©teleit tartalmazza. Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek √©rv√©nyesek online term√©kek (online tanfolyam) v√°s√°rl√°sa eset√©n. Ezen felt√©telek √°ltal√°nos szerzŇĎd√©si felt√©teleknek minŇĎs√ľlnek, a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©sek r√©szletes szab√°lyair√≥l sz√≥l√≥ 45/2014. (II. 26.) Korm√°nyrendelet rendelkez√©seinek megfelelŇĎ t√°j√©koztat√°st, szab√°lyoz√°st tartalmaznak.

Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©nyben, valamint a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny v√©grehajt√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ 11/2020. (II.7.) Korm. rendeletben √≠rtaknak megfelelŇĎ rendelkez√©seket tartalmazza, a jogszab√°lyokban meghat√°rozott tartalommal ker√ľl megk√∂t√©sre, teh√°t amennyiben a Szolg√°ltat√≥ tev√©kenys√©ge felnŇĎttk√©pz√©snek minŇĎs√ľl, felnŇĎttk√©pz√©si szerzŇĎd√©sk√©nt √©rtelmezendŇĎ.

A V√°s√°rl√≥, ha a Szolg√°ltat√≥ szolg√°ltat√°sait ig√©nybe k√≠v√°nja venni, k√∂teles elfogadni a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©seit, amit a weboldalon tal√°lhat√≥ jel√∂lŇĎ n√©gyzet kiv√°laszt√°s√°val tehet meg. Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©seinek elfogad√°sa eset√©n a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek szerinti szerzŇĎd√©s j√∂n l√©tre a Szolg√°ltat√≥ √©s a V√°s√°rl√≥ k√∂z√∂tt. Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ a megrendel√©s elk√ľld√©s√©t √©s/vagy a v√©tel√°r megfizet√©s√©t megelŇĎzŇĎen, szab√°lyszerŇĪen k√∂zz√©teszi a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elnevez√©sŇĪ dokumentumot, de a V√°s√°rl√≥ az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elfogad√°s√°val kapcsolatban nem k√ľld visszajelz√©st a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re, azonban a megrendel√©st elk√ľldi √©s/vagy a v√©tel√°r √∂sszeg√©t megfizeti a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re, √ļgy kell tekinteni, hogy a V√°s√°rl√≥ az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©seit elfogadta.

6.¬†Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek hat√°lya:

Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek 2023.¬†szeptember¬†30. napj√°n l√©p hat√°lyba, ez megegyezik az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek weboldalon val√≥ k√∂zz√©t√©tel√©nek napj√°val. Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©sei a hat√°lybal√©p√©s napj√°t√≥l valamennyi V√°s√°rl√≥ra √©s online tanfolyamra hat√°lyosak.

A Szolg√°ltat√≥ fenntartja a jogot jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©seinek m√≥dos√≠t√°s√°ra. M√≥dos√≠t√°s eset√©n a megrendel√©s elk√ľld√©s√©nek idŇĎpontj√°ban √©rv√©nyben √©s hat√°lyban l√©vŇĎ √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek ker√ľlnek alkalmaz√°sra.

Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott, az al√°bbiakban megnevezett szolg√°ltat√°sokra terjednek ki: a Szolg√°ltat√≥n√°l el√©rhetŇĎ online term√©kek (online tanfolyamok) megv√°s√°rl√°sa. A Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tel√©re az a szem√©ly jogosult, aki megrendelte az online tanfolyamot, a v√©tel√°rat a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re megfizette √©s a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©seit elfogadta.

Az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a fentiekben neves√≠tett szolg√°ltat√°sok vonatkoz√°s√°ban az ezen szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tele sor√°n a szerzŇĎdŇĎ felek k√∂z√∂tt keletkezŇĎ jogokat √©s k√∂telezetts√©geket szab√°lyozza.

7.¬†A szerzŇĎd√©s l√©trej√∂tte:

A V√°s√°rl√≥, valamint a Szolg√°ltat√≥ k√∂z√∂tti jogviszony a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elfogad√°s√°val j√∂n l√©tre, mely meghat√°rozza mindk√©t f√©l jogait √©s k√∂telezetts√©geit.

A szerzŇĎd√©s elektronikus √ļton j√∂n l√©tre, azzal, hogy a V√°s√°rl√≥ az online tanfolyamot megrendeli, a megrendel√©st elk√ľldi, azt a Szolg√°ltat√≥ visszaigazolja (az online tanfolyamhoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°s√°val). A Szolg√°ltat√≥nak jog√°ban √°ll a megrendel√©s elk√ľld√©s√©t k√∂vetŇĎen is a szerzŇĎd√©stŇĎl el√°llni, ha annak teljes√≠t√©s√©re tŇĎle m√°r el nem v√°rhat√≥ okok miatt (pl.: az online tanfolyam √©rt√©kes√≠t√©s√©t nem folytatja, technikai hiba, vis maior stb.) nem ker√ľlhet sor. El√°ll√°s eset√©n a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles elsz√°molni a V√°s√°rl√≥val, amennyiben p√©nzmozg√°s t√∂rt√©nt.

A Szolgáltató az online tanfolyam tartalmáról, tematikájáról weboldalán ad tájékoztatást a Vásárlók számára.

Az online tanfolyam megv√°s√°rl√°s√°ra az al√°bbi m√≥don van lehetŇĎs√©g:

A weboldalon (www.alexanailacademy.com) az ‚ÄěEl√©rhetŇĎ tanfolyamok‚ÄĚ men√ľpontra kattintva √©rhetŇĎk el az egyes tanfolyamok √©s az azokkal kapcsolatos r√©szletes inform√°ci√≥k.

Az el√©rhetŇĎ tanfolyamok k√∂z√ľl a V√°s√°rl√≥ kiv√°lasztja a neki megfelelŇĎt, majd a tanfolyam c√≠me √©s r√∂vid ismertetŇĎje alatti ‚ÄěR√©szletek‚ÄĚ gombra kattint. A megny√≠l√≥ oldalon a ‚ÄěMegv√°s√°rolom‚ÄĚ gombra kattintva ind√≠that√≥ meg a v√°s√°rl√°s.

A V√°s√°rl√≥ megadja az e-mail c√≠m√©t, telefonsz√°m√°t, a sz√°ml√°z√°shoz sz√ľks√©ges adatait (sz√°ml√°z√°si n√©v √©s c√≠m), majd a sz√ľks√©ges bankk√°rtya adatokat (k√°rtya tulajdonos√°nak neve, k√°rtya sz√°ma, lej√°rati idŇĎ, CVC k√≥d). ¬†Ezt k√∂vetŇĎen ker√ľlnek elfogad√°sra az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek a vonatkoz√≥ n√©gyzet jel√∂l√©s√©vel. Ezut√°n ‚Äď amennyiben mindent rendben tal√°l a V√°s√°rl√≥ ‚Äď a megrendel√©s elk√ľld√©sre ker√ľl a ‚ÄěV√°s√°rl√°s v√©gleges√≠t√©s‚ÄĚ gomb megnyom√°s√°val.

A V√°s√°rl√≥ a megrendel√©s elk√ľld√©s√©vel kifejezetten tudom√°sul veszi, hogy aj√°nlat√°t megtettnek kell tekinteni, √©s nyilatkozata ‚Äď a Szolg√°ltat√≥ jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek szerinti visszaigazol√°sa eset√©n ‚Äď fizet√©si k√∂telezetts√©get von maga ut√°n.

A megrendel√©s Szolg√°ltat√≥hoz t√∂rt√©nŇĎ be√©rkez√©s√©t k√∂vetŇĎen a Szolg√°ltat√≥ egy elektronikus √ľzenettel visszaigazolja a megrendel√©st.

Sikeres bankk√°rty√°s fizet√©st k√∂vetŇĎen a V√°s√°rl√≥ √°tir√°ny√≠t√°sra ker√ľl az online oktat√°si fel√ľletre, ahol be√°ll√≠tja a jelszav√°t, l√©trehozva saj√°t fi√≥kj√°t, vagy amennyiben m√°r rendelkezik felhaszn√°l√≥i fi√≥kkal, bejelentkezik, ahol el√©rhetŇĎv√© v√°lik sz√°m√°ra a megv√°s√°rolt online tanfolyam. Az √°tir√°ny√≠t√°ssal l√©trej√∂n a szerzŇĎd√©ses kapcsolat a V√°s√°rl√≥ √©s a Szolg√°ltat√≥ k√∂z√∂tt, a Szolg√°ltat√≥ ilyen m√≥don nyilv√°n√≠tja ki, hogy elfogadja a V√°s√°rl√≥ megrendel√©s√©t.

Az online tanfolyam megvásárlásával a Vásárló a felvételeken és az egyéb tartalmakon az alábbiak szerinti korlátozott felhasználási jogot szerez:

A V√°s√°rl√≥ a term√©ket kiz√°r√≥lag saj√°t c√©lj√°ra √©s saj√°t k√©sz√ľl√©k√©n (pl.: szem√©lyi sz√°m√≠t√≥g√©p, t√°blag√©p, mobiltelefon) jogosult haszn√°lni.

A V√°s√°rl√≥ elfogadja, hogy az ilyen m√≥don k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s nem minŇĎs√ľl √≠r√°sban megk√∂t√∂ttnek, √©s arra Magyarorsz√°g joga ir√°nyad√≥. A szerzŇĎd√©sre a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek rendelkez√©sei vonatkoznak.

A szerzŇĎd√©s magyar nyelven j√∂n l√©tre, a Szolg√°ltat√≥ elektronikus form√°ban t√°rolja a megrendel√©seket, a szerzŇĎd√©s egy√©b m√≥don nem ker√ľl iktat√°sra.

A V√°s√°rl√≥ a megrendel√©s sor√°n k√∂teles a saj√°t, val√≥s adatait megadni. A v√°s√°rl√°s sor√°n megadott val√≥tlan, vagy m√°s szem√©lyhez k√∂thetŇĎ adatok eset√©n a l√©trej√∂vŇĎ elektronikus szerzŇĎd√©s semmis. A Szolg√°ltat√≥ kiz√°rja felelŇĎss√©g√©t, amennyiben a V√°s√°rl√≥ m√°s nev√©ben, m√°s szem√©ly adataival veszi ig√©nybe szolg√°ltat√°sait.

A Szolg√°ltat√≥t a V√°s√°rl√≥ √°ltal t√©vesen, hi√°nyosan vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethetŇĎ probl√©m√°√©rt semminemŇĪ felelŇĎss√©g nem terheli, tekintettel arra, hogy a Szolg√°ltat√≥ a V√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra a megrendel√©s sor√°n az adatok leellenŇĎrz√©s√©re minden esetben lehetŇĎs√©get biztos√≠t.

A Szolgáltató nem fizet ösztöndíjat a Vásárló számára.

A Szolgáltató a képzés szervezéséhez sem költségvetési, sem Európai Uniós forrásból származó támogatást nem vesz igénybe.

8. Ügyfélszolgálat: 

A Szolg√°ltat√≥ a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telekben r√∂gz√≠tett el√©rhetŇĎs√©gein v√°laszol a V√°s√°rl√≥k k√©rd√©seire.

9. Vételár: 

Az online tanfolyam√©rt a V√°s√°rl√≥ d√≠j fizet√©s√©re k√∂teles. A v√©tel√°r az online tanfolyamr√≥l sz√≥l√≥ t√°j√©koztat√≥kban, a weboldalon ker√ľl felt√ľntet√©sre. A felt√ľntetett v√©tel√°rak √©rv√©nyes fogyaszt√≥i √°rak, melyek p√©nzneme magyar Forint. Az online tanfolyam v√©tel√°ra √°ltal√°nos forgalmi ad√≥t nem tartalmaz, mert a Szolg√°ltat√≥ alanyi mentess√©get v√°laszt√≥ √°fa alanyk√©nt v√©gzi tev√©kenys√©g√©t.

A Szolgáltató fenntartja az árváltoztatás jogát.

A megrendel√©s elk√ľld√©s√©t k√∂vetŇĎen a v√©tel√°r fizetendŇĎ v√©g√∂sszege nem v√°ltozik. ElŇĎfordulhat azonban, hogy valamilyen technikai hiba vagy el√≠r√°s k√∂vetkezt√©ben a piaci √°rt√≥l jelentŇĎsen elt√©rŇĎ, t√©ves √°r jelenik meg a t√°j√©koztat√≥ban, vagy a weboldalon. Ilyen esetben a Szolg√°ltat√≥ elektronikus √ľzenetben megkeresi a V√°s√°rl√≥t egyeztet√©s c√©lj√°b√≥l. Az ilyen megrendel√©seket a Szolg√°ltat√≥ nem tekinti √©rv√©nyesnek, √©s az ebbŇĎl eredŇĎ k√°rok√©rt a Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get. A Szolg√°ltat√≥ mindent megtesz annak √©rdek√©ben, hogy a v√©tel√°rat pontosan t√ľntesse fel. Amennyiben minden gondoss√°ga ellen√©re hib√°s √°r ker√ľlt felt√ľntet√©sre, a Szolg√°ltat√≥ nem k√∂telezhetŇĎ arra, hogy az online tanfolyamot a hib√°s √°ron √©rt√©kes√≠tse.

10.¬†Adatbeviteli hib√°k jav√≠t√°s√°nak lehetŇĎs√©ge:

A megrendel√©s sor√°n a V√°s√°rl√≥nak folyamatosan lehetŇĎs√©ge van a megadott adatok jav√≠t√°s√°ra, vagy t√∂rl√©s√©re.

Ha a megrendel√©s elk√ľld√©s√©t k√∂vetŇĎen szeretn√© a V√°s√°rl√≥ m√≥dos√≠tani a megadott adatokat, ezt a Szolg√°ltat√≥ jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telekben megadott el√©rhetŇĎs√©gein tudja jelezni a Szolg√°ltat√≥ ir√°ny√°ba.

A V√°s√°rl√≥ a megrendel√©s v√©gleges√≠t√©s√©vel tudom√°sul veszi, hogy a Szolg√°ltat√≥ a V√°s√°rl√≥ hib√°s adatbevitel√©bŇĎl, illetve a pontatlanul k√∂z√∂lt adatokb√≥l keletkezŇĎ k√°rok√©rt nem vonhat√≥ felelŇĎss√©gre.

A megrendel√©s sor√°n pontatlanul megadott elektronikus levelez√©si c√≠m, vagy a postafi√≥k t√°rhely√©nek tel√≠tetts√©ge a visszaigazol√°s hi√°ny√°t okozhatja, ami megakad√°lyozhatja a szerzŇĎd√©s l√©trej√∂tt√©t. Ilyen esetekben a Szolg√°ltat√≥ megpr√≥b√°l egy√©b m√≥don kapcsolatba l√©pni a V√°s√°rl√≥val.

11. Fizetési és lemondási feltételek: 

Az online tanfolyam ellen√©rt√©k√©t bankk√°rty√°s fizet√©ssel, a Stripe rendszer√©n kereszt√ľl lehet kiegyenl√≠teni. A v√©tel√°r kiegyenl√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen v√°lik el√©rhetŇĎv√© a tanfolyam a V√°s√°rl√≥ sz√°m√°ra.

Bankkártyás fizetés a Stripe szolgáltatás felhasználásával:

A Stripe szolg√°ltat√°sa r√©v√©n online fizet√©sre van lehetŇĎs√©g.

A Stripe-al t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s sor√°n felmer√ľlŇĎ esetleges hib√°k√©rt a Szolg√°ltat√≥ nem v√°llal felelŇĎss√©get. A V√°s√°rl√≥ fizet√©skor felel az√©rt, hogy jogosult a megadott fizet√©si m√≥d √©s eszk√∂z haszn√°lat√°ra, √©s hogy a megadott fizet√©si adatok val√≥sak √©s pontosak.

A Szolg√°ltat√≥ kijelenti, hogy a Stripe haszn√°lat√°val t√∂rt√©nŇĎ fizet√©s eset√©n semmilyen, a fizet√©si tranzakci√≥hoz sz√ľks√©ges adatot nem kezel, gyŇĪjt, t√°rol, ezen adatokhoz semmilyen m√≥don nem f√©r hozz√°. Egyebekben a szem√©lyes adatok kezel√©s√©re az Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ rendelkez√©sei ir√°nyad√≥ak.

A Szolg√°ltat√≥ jogszab√°lyi k√∂telezetts√©g√©nek eleget t√©ve felh√≠vja a V√°s√°rl√≥ figyelm√©t, hogy a szerzŇĎd√©si nyilatkozat megt√©tele (a megrendel√©s elk√ľld√©se) a Szolg√°ltat√≥ jav√°ra teljes√≠tendŇĎ fizet√©si k√∂telezetts√©get von maga ut√°n.

A V√°s√°rl√≥ elfogadja, hogy a v√©tel√°r √∂sszeg√©rŇĎl ki√°ll√≠tott sz√°ml√°t kiz√°r√≥lag elektronikus √ļton kapja meg az √°ltala megadott elektronikus levelez√©si c√≠mre. A V√°s√°rl√≥nak gondoskodnia kell arr√≥l, hogy az elektronikus √ļton t√∂rt√©nŇĎ sz√°mla k√©zbes√≠thetŇĎ legyen √©s a technikai be√°ll√≠t√°sok (pl.: tŇĪzfalak) ezt ne akad√°lyozz√°k. Elektronikus levelez√©si c√≠m v√°ltoz√°sa eset√©n a V√°s√°rl√≥ k√∂teles a Szolg√°ltat√≥t elektronikus lev√©lben √©rtes√≠teni.

12.¬†Teljes√≠t√©si idŇĎ, a szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tele, felelŇĎss√©g:¬†

A teljes√≠t√©s idŇĎpontja az online tanfolyamhoz val√≥ hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°sa. A V√°s√°rl√≥ felhaszn√°l√≥i fi√≥kj√°nak l√©trehoz√°s√°ra, illetve a bejelentkez√©sre szolg√°l√≥ fel√ľletre t√∂rt√©nŇĎ √°tir√°ny√≠t√°sra a sikeres fizet√©st k√∂vetŇĎen azonnal sor ker√ľl.

A V√°s√°rl√≥ a v√°s√°rl√°st k√∂vetŇĎen 365 napig f√©r hozz√° az online tanfolyamhoz.

A V√°s√°rl√≥ tudom√°sul veszi, hogy a Szolg√°ltat√≥ arra v√°llal k√∂telezetts√©get, hogy a v√°llalt szolg√°ltat√°st a szakmai √©s etikai szab√°lyok megtart√°s√°val, legjobb tud√°sa √©s tapasztalata alapj√°n, a V√°s√°rl√≥ √©rdekeit szem elŇĎtt tartva ny√ļjtja, eredm√©ny megval√≥s√≠t√°s√°ra ‚Äď az online tanfolyam sor√°n elhangzott inform√°ci√≥k alapj√°n ‚Äď nem v√°llal k√∂telezetts√©get.

A V√°s√°rl√≥ tudom√°sul veszi, hogy az online tanfolyam megtekint√©se sor√°n tilos az elhangzottakat, l√°tottakat hang- vagy k√©p r√∂gz√≠t√©s√©re alkalmas eszk√∂zzel ‚Äď a Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl ‚Äď r√∂gz√≠teni.

Az online tanfolyam b√°rmely m√≥don t√∂rt√©nŇĎ r√∂gz√≠t√©se, harmadik f√©l r√©sz√©re val√≥ el√©rhetŇĎv√© t√©tele, a tanfolyam tartalm√°nak egy√©b m√≥don t√∂rt√©nŇĎ m√°sol√°sa, k√∂zz√©t√©tele, felhaszn√°l√°sa szigor√ļan tilos.

A V√°s√°rl√≥, a Szolg√°ltat√≥ szolg√°ltat√°sainak ig√©nybev√©tele sor√°n a jelszav√°t, a szolg√°ltat√°s hozz√°f√©r√©s√©hez sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat k√∂teles titokban tartani, a szolg√°ltat√°si fel√ľletet kiz√°r√≥lag szem√©lyesen jogosult haszn√°lni, azt tilos harmadik szem√©lynek √°tadni, vagy hozz√°f√©rhetŇĎv√© tenni.

A jelen pontban √≠rt k√∂telezetts√©gek megs√©rt√©se miatt a V√°s√°rl√≥ teljes k√∂rŇĪ felelŇĎss√©ggel tartozik. Amennyiben a V√°s√°rl√≥ a jelen pontban √≠rt k√∂telezetts√©gei b√°rmelyik√©t megszegi, k√∂teles esetenk√©nt 500.000,- Ft, azaz √∂tsz√°zezer forint √∂sszegŇĪ k√∂tb√©rt (√°tal√°nyk√°r jogc√≠men) megfizetni a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re. Az √°tal√°nyk√°r megfizet√©se nem akad√°lya annak, hogy a Szolg√°ltat√≥, a V√°s√°rl√≥ k√∂telezetts√©gszeg√©s√©bŇĎl eredŇĎ, az √°tal√°nyk√°r √∂sszeg√©t meghalad√≥an felmer√ľlŇĎ k√°r√°t a V√°s√°rl√≥val szemben √©rv√©nyes√≠tse.¬†

Amennyiben a V√°s√°rl√≥ a Szolg√°ltat√≥ b√°rmely jelen pontban r√©szletezett jog√°t megs√©rti, a Szolg√°ltat√≥ a tov√°bbiakban nem biztos√≠t sz√°m√°ra lehetŇĎs√©get az online tanfolyamhoz val√≥ hozz√°f√©r√©sre. Ez esetben a Szolg√°ltat√≥ kiz√°rja felelŇĎss√©g√©t √©s az online tanfolyam v√©tel√°r√°t nem fizeti vissza a V√°s√°rl√≥ r√©sz√©re. A Szolg√°ltat√≥ ez esetben jogosult tov√°bb√° a jelen pontban √≠rt k√∂tb√©r √©s egy√©b felmer√ľlŇĎ k√°ra √©rv√©nyes√≠t√©s√©re is.

A 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny ‚Äď a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl ‚Äď √©rtelm√©ben, amennyiben a Szolg√°ltat√≥ k√©pz√©se felnŇĎttk√©pz√©snek minŇĎs√ľl, a V√°s√°rl√≥ k√∂teles a jogszab√°lyban √≠rt adatokat a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re megadni, e n√©lk√ľl nem veheti ig√©nybe a szolg√°ltat√°st. A V√°s√°rl√≥ k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy az √°ltala szolg√°ltatott adatok a val√≥s√°gnak megfelelnek. A t√©ves, vagy pontatlan adatszolg√°ltat√°s miatt a Szolg√°ltat√≥t semmilyen felelŇĎss√©g nem terheli.

A Szolg√°ltat√≥ a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei √©rtelm√©ben k√∂teles eleget tenni adatszolg√°ltat√°si √©s statisztikai c√©l√ļ adatszolg√°ltat√°si k√∂telezetts√©g√©nek a felnŇĎttk√©pz√©s adatszolg√°ltat√°si rendszer√©n kereszt√ľl.

13. Adatkezelési Tájékoztatás: 

A Szolg√°ltat√≥ kiz√°r√≥lag a hat√°lyos jogszab√°lyok rendelkez√©seivel √∂sszhangban, az adatkezel√©si √©s adatv√©delmi rendelkez√©sek elŇĎ√≠r√°sait szigor√ļan betartva v√©gzi a szem√©lyes adatok kezel√©s√©t, figyelembe v√©ve a jogszerŇĪs√©g, tisztess√©ges elj√°r√°s √©s √°tl√°that√≥s√°g, a c√©lhoz k√∂t√∂tts√©g, adattakar√©koss√°g, pontoss√°g, korl√°tozott t√°rolhat√≥s√°g alapelveit.

A Szolg√°ltat√≥ megtesz minden olyan technikai √©s szervez√©si int√©zked√©st, hogy a V√°s√°rl√≥k szem√©lyes adatait biztons√°gos, az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) 2016/679. rendelete √°ltal elŇĎ√≠rt m√≥don kezelje.

A szem√©lyes adatok kezel√©s√©vel kapcsolatos Adatkezel√©si T√°j√©koztat√≥ szint√©n a Szolg√°ltat√≥ weboldal√°n √©s sz√©khely√©n √©rhetŇĎ el.

14. Elállási jog:

Az √ľzlethelyis√©gen k√≠v√ľl k√∂t√∂tt √©s a t√°voll√©vŇĎk k√∂z√∂tt k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©s eset√©n a V√°s√°rl√≥t a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s eset√©ben a szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©nek napj√°t√≥l sz√°m√≠tott tizenn√©gy napon bel√ľl indokol√°s n√©lk√ľli el√°ll√°si jog (felmond√°si jog) illeti meg.

A V√°s√°rl√≥ ezen jog√°t az erre vonatkoz√≥ egy√©rtelmŇĪ nyilatkozat megt√©tele, vagy a 45/2014. (II. 26.) Korm√°nyrendelet 2. sz√°m√ļ mell√©klet√©ben (√©s az al√°bbiakban) tal√°lhat√≥ el√°ll√°si/felmond√°si nyilatkozatminta √ļtj√°n gyakorolhatja:

Nyilatkozat-minta el√°ll√°shoz/felmond√°shoz

Címzett:          Méhész Alexandra egyéni vállalkozó

Cím:                2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.

Alul√≠rott/ak ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ‚Ķ. kijelentem/kijelentj√ľk, hogy gyakorlom/gyakoroljuk el√°ll√°si/felmond√°si jogomat/jogunkat az al√°bbi term√©k/ek ad√°sv√©tel√©re vagy az al√°bbi szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s tekintet√©ben:

SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontja /√°tv√©tel idŇĎpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A v√©tel√°rat az al√°bbi banksz√°mlasz√°mra k√©rem visszautalni (abban az esetben t√∂ltse ki, ha szeretn√©, hogy a v√©tel√°rat banki √°tutal√°ssal fizess√ľk vissza):

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

 

A nyilatkozatot a V√°s√°rl√≥ elk√ľldheti a Szolg√°ltat√≥nak e-mailen ([email protected]), vagy sz√©khely√©re c√≠mzett postai lev√©l (M√©h√©sz Alexandra egy√©ni v√°llalkoz√≥ 2120 Dunakeszi, Als√≥g√∂di utca 6.) form√°j√°ban. A fent √≠rt hat√°ridŇĎ teljes√≠tettnek minŇĎs√ľl, ha a V√°s√°rl√≥ el√°ll√°si sz√°nd√©k√°t legk√©sŇĎbb a szolg√°ltat√°sra vonatkoz√≥ szerzŇĎd√©s megk√∂t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 14. napon k√∂zli. Az ezzel kapcsolatos bizony√≠t√°si teher a V√°s√°rl√≥t terheli. Amennyiben a V√°s√°rl√≥ ilyen m√≥don el√°ll a szerzŇĎd√©stŇĎl, a Szolg√°ltat√≥ halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb az el√°ll√°sr√≥l val√≥ tudom√°sszerz√©stŇĎl sz√°m√≠tott 14 napt√°ri napon bel√ľl visszat√©r√≠ti a V√°s√°rl√≥ √°ltal ellenszolg√°ltat√°sk√©nt megfizetett teljes √∂sszeget, ide√©rtve a teljes√≠t√©ssel √∂sszef√ľgg√©sben felmer√ľlt k√∂lts√©geket is. A Szolg√°ltat√≥ a V√°s√°rl√≥nak visszaj√°r√≥ √∂sszeget a V√°s√°rl√≥ √°ltal ig√©nybe vett fizet√©si m√≥ddal megegyezŇĎ m√≥don t√©r√≠ti vissza. A V√°s√°rl√≥ kifejezett beleegyez√©se alapj√°n a Szolg√°ltat√≥ a visszat√©r√≠t√©sre m√°s fizet√©si m√≥dot is alkalmazhat, de a V√°s√°rl√≥t ebbŇĎl ad√≥d√≥an semmilyen t√∂bbletd√≠j nem terheli.¬†

El√°ll√°si jog nem illeti meg a V√°s√°rl√≥t a szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°ra ir√°nyul√≥ szerzŇĎd√©s (a szolg√°ltat√°s eg√©sz√©nek teljes√≠t√©s√©t k√∂vetŇĎen), valamint a nem t√°rgyi adathordoz√≥n ny√ļjtott digit√°lis adattartalom tekintet√©ben, ha a Szolg√°ltat√≥ a V√°s√°rl√≥ kifejezett, elŇĎzetes beleegyez√©s√©vel kezdte meg a teljes√≠t√©st, √©s a V√°s√°rl√≥ e beleegyez√©s√©vel egyidejŇĪleg nyilatkozott annak tudom√°sul v√©tel√©rŇĎl, hogy a teljes√≠t√©s megkezd√©s√©t k√∂vetŇĎen elvesz√≠ti az itt √≠rt el√°ll√°si jogot.

A V√°s√°rl√≥ tudom√°ssal b√≠r arr√≥l, hogy a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elfogad√°s√°val kifejezetten beleegyezik abba, hogy a Szolg√°ltat√≥ az online tanfolyam v√©tel√°r√°nak megfizet√©s√©t k√∂vetŇĎen hozz√°f√©r√©st biztos√≠tson sz√°m√°ra az online tanfolyamhoz. Ezzel egyidejŇĪleg a V√°s√°rl√≥ elvesz√≠ti a jelen pontban r√©szletezett el√°ll√°si jog√°t, melyet a V√°s√°rl√≥ a jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek elfogad√°s√°val tudom√°sul vesz.

Az el√°ll√°si jog gyakorl√°s√°ra kiz√°r√≥lag a hozz√°f√©r√©s biztos√≠t√°s√°t megelŇĎzŇĎen van m√≥d.

15. Szavatosság és jótállás: 

A Szolgáltató az általa forgalmazott termékekre a termék hibája esetén a jogszabályokban rögzített szavatosságot, illetve jótállást vállal.

Hib√°s a term√©k, ha a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban nem felel meg a szerzŇĎd√©sben, vagy jogszab√°lyban meg√°llap√≠tott minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek. Nem teljes√≠t hib√°san a Szolg√°ltat√≥, ha a V√°s√°rl√≥ a hib√°t a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontj√°ban ismerte, vagy a hib√°t a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontj√°ban ismernie kellett.

A megvásárolt termék esetleges hibája esetén a Vásárló kellék- vagy termékszavatossági igényt, illetve meghatározott esetekben jótállási igényt érvényesíthet. Az eljárásra a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet rendelkezései az irányadóak.

16. Kellékszavatosság: 

Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

A Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A V√°s√°rl√≥ ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď az al√°bbi kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyekkel √©lhet: K√©rhet kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st, kiv√©ve, ha az ezek k√∂z√ľl a V√°s√°rl√≥ √°ltal v√°lasztott ig√©ny teljes√≠t√©se lehetetlen vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra m√°s ig√©nye teljes√≠t√©s√©hez k√©pest ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna. Ha a V√°s√°rl√≥ a kijav√≠t√°st vagy a kicser√©l√©st nem k√©rte, illetve nem k√©rhette, √ļgy ig√©nyelheti az ellenszolg√°ltat√°s ar√°nyos lesz√°ll√≠t√°s√°t, vagy a hib√°t a Szolg√°ltat√≥ k√∂lts√©g√©re a V√°s√°rl√≥ is kijav√≠thatja, illetve m√°ssal kijav√≠ttathatja vagy - v√©gsŇĎ esetben - a szerzŇĎd√©stŇĎl is el√°llhat. V√°lasztott kell√©kszavatoss√°gi jog√°r√≥l a V√°s√°rl√≥ egy m√°sikra is √°tt√©rhet, az √°tt√©r√©s k√∂lts√©g√©t azonban a V√°s√°rl√≥ viseli, kiv√©ve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolg√°ltat√≥ adott okot.

Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti a V√°s√°rl√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

A V√°s√°rl√≥ k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul, de nem k√©sŇĎbb, mint a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott kettŇĎ h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni. Ugyanakkor a szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott k√©t √©ves el√©v√ľl√©si hat√°ridŇĎn t√ļl kell√©kszavatoss√°gi jogait m√°r nem √©rv√©nyes√≠theti a V√°s√°rl√≥. Haszn√°lt dolog eset√©n ez a hat√°ridŇĎ 1 √©v.

Kivel szemben érvényesítheti a Vásárló kellékszavatossági igényét?

A Vásárló a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van a Vásárló kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott 6 h√≥napon bel√ľl a V√°s√°rl√≥i kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a hiba k√∂zl√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele, ha a V√°s√°rl√≥ igazolja, hogy a term√©ket, illetve a szolg√°ltat√°st a Szolg√°ltat√≥ ny√ļjtotta. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥nap eltelte ut√°n azonban m√°r a V√°s√°rl√≥ k√∂teles bizony√≠tani, hogy a V√°s√°rl√≥ √°ltal felismert hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban is megvolt.

17. Termékszavatosság  

Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

Ing√≥ dolog (term√©k) hib√°ja eset√©n a V√°s√°rl√≥ ‚Äď v√°laszt√°sa szerint ‚Äď kell√©kszavatoss√°gi jog√°t, vagy term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minŇĎs√ľl a term√©k hib√°snak?

A term√©k akkor hib√°s, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hat√°lyos minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban szereplŇĎ tulajdons√°gokkal.

Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti a V√°s√°rl√≥ term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t a V√°s√°rl√≥ a term√©k gy√°rt√≥ √°ltali forgalomba hozatal√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©ven bel√ľl √©rv√©nyes√≠theti. E hat√°ridŇĎ eltelt√©vel e jogosults√°g√°t elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti a Vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vásárló kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vásárlónak kell bizonyítania.

A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) milyen esetben mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l?

A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) kiz√°r√≥lag akkor mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l, ha bizony√≠tani tudja, hogy:

 • a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©ben gy√°rtotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudom√°ny √©s a technika √°ll√°sa szerint a forgalomba hozatal idŇĎpontj√°ban nem volt felismerhetŇĎ vagy
 • a term√©k hib√°ja jogszab√°ly vagy k√∂telezŇĎ hat√≥s√°gi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°s√°b√≥l ered.

A gy√°rt√≥nak (forgalmaz√≥nak) a mentes√ľl√©shez elegendŇĎ egy okot bizony√≠tania. Ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan nem √©rv√©nyes√≠thet a V√°s√°rl√≥. Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny eredm√©nyes √©rv√©nyes√≠t√©se eset√©n azonban a kicser√©lt term√©kre, illetve kijav√≠tott r√©szre vonatkoz√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t a V√°s√°rl√≥ a gy√°rt√≥val szemben √©rv√©nyes√≠theti.

18. Jótállás  

Jogszab√°lyban elŇĎ√≠rt k√∂telezŇĎ j√≥t√°ll√°si k√∂telezetts√©g nem vonatkozik a Szolg√°ltat√≥ √°ltal forgalmazott term√©kekre.

19. Szavatossági igény bejelentésének módja: 

Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ √°ltal forgalmazott term√©kkel kapcsolatban a V√°s√°rl√≥ szavatoss√°gi jog√°t k√≠v√°nja √©rv√©nyes√≠teni, azt a szerzŇĎd√©sk√∂t√©s t√©ny√©t igazol√≥ bizonylat (sz√°mla) (vagy annak m√°solata) bemutat√°s√°val tudja megtenni. Az ig√©ny√©rv√©nyes√≠t√©s t√∂rt√©nhet szem√©lyesen √©s √≠r√°sban is (postai vagy elektronikus lev√©l form√°j√°ban).

 1. Személyes bejelentés:

A Vásárló bejelentheti személyesen szavatossági igényét a Szolgáltató székhelyén (Méhész Alexandra egyéni vállalkozó 2120 Dunakeszi, Alsógödi utca 6.).

A Szolg√°ltat√≥ a kifog√°s√°r√≥l jegyzŇĎk√∂nyvet vesz fel, amelyben r√∂gz√≠ti:

 • a V√°s√°rl√≥ nev√©t, c√≠m√©t,
 • a term√©k megnevez√©s√©t, v√©tel√°r√°t,
 • a V√°s√°rl√°s idŇĎpontj√°t,
 • a hiba bejelent√©s√©nek idŇĎpontj√°t, - a hiba le√≠r√°s√°t,
 • a V√°s√°rl√≥ √°ltal √©rv√©nyes√≠teni k√≠v√°nt ig√©nyt,
 • a kifog√°s rendez√©s√©nek m√≥dj√°t.

Ha a kifog√°s rendez√©s√©nek m√≥dja a V√°s√°rl√≥ ig√©ny√©tŇĎl elt√©r, a Szolg√°ltat√≥ ennek indokol√°s√°t a jegyzŇĎk√∂nyvben r√∂gz√≠ti. A jegyzŇĎk√∂nyv m√°solat√°t a Szolg√°ltat√≥ √°tadja a V√°s√°rl√≥nak.

 1. √ćr√°sban t√∂rt√©nŇĎ bejelent√©s:

A V√°s√°rl√≥ bejelentheti szavatoss√°gi ig√©ny√©t a Szolg√°ltat√≥nak postai √ļton k√ľld√∂tt lev√©lben (M√©h√©sz Alexandra egy√©ni v√°llalkoz√≥ 2120 Dunakeszi, Als√≥g√∂di utca 6.), vagy elektronikus lev√©lben ([email protected]).

A levélnek tartalmaznia kell:

 • a V√°s√°rl√≥ nev√©t, c√≠m√©t,
 • a term√©k megnevez√©s√©t, v√©tel√°r√°t,
 • a v√°s√°rl√°s idŇĎpontj√°t,
 • a hiba bejelent√©s√©nek idŇĎpontj√°t,
 • a hiba le√≠r√°s√°t,
 • a V√°s√°rl√≥ √°ltal √©rv√©nyes√≠teni k√≠v√°nt ig√©nyt.

Amennyiben a Szolg√°ltat√≥ a V√°s√°rl√≥ ig√©ny√©nek teljes√≠thetŇĎs√©g√©rŇĎl annak bejelent√©sekor nem tud nyilatkozni, √°ll√°spontj√°r√≥l legk√©sŇĎbb 3 munkanapon bel√ľl k√∂teles √©rtes√≠teni a V√°s√°rl√≥t.

A Szolg√°ltat√≥ t√∂rekszik r√°, hogy a kijav√≠t√°st, vagy kicser√©l√©st legfeljebb 15 napon bel√ľl elv√©gezze.

Jav√≠t√°sra a term√©ket a Szolg√°ltat√≥ elismerv√©ny ellen√©ben veszi √°t. Az elismerv√©nyen felt√ľntet√©sre ker√ľl a V√°s√°rl√≥ neve, c√≠me, a term√©k azonos√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges adatok, a term√©k √°tv√©tel√©nek ideje √©s a jav√≠tott term√©k √°tv√©tel√©nek idŇĎpontja.

20. A Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszkezelés:

Amennyiben a V√°s√°rl√≥ a Szolg√°ltat√≥ √°ltal ny√ļjtott szolg√°ltat√°ssal kapcsolatban nem el√©gedett, √©s panasszal szeretne √©lni a Szolg√°ltat√≥ fel√©, azt sz√≥ban √©s √≠r√°sban: postai √ļton (M√©h√©sz Alexandra egy√©ni v√°llalkoz√≥ 2120 Dunakeszi, Als√≥g√∂di utca 6.), vagy elektronikus lev√©l form√°j√°ban ([email protected]) teheti meg.

A Szolg√°ltat√≥ minden panaszt kivizsg√°l. A sz√≥beli panaszt a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles azonnal megvizsg√°lni, √©s sz√ľks√©g szerint orvosolni. Ha a V√°s√°rl√≥ a panasz kezel√©s√©vel nem √©rt egyet, vagy a panasz azonnali kivizsg√°l√°sa nem lehets√©ges, a Szolg√°ltat√≥ a panaszr√≥l √©s az azzal kapcsolatos √°ll√°spontj√°r√≥l halad√©ktalanul k√∂teles jegyzŇĎk√∂nyvet felvenni, √©s annak egy m√°solati p√©ld√°ny√°t szem√©lyesen k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz eset√©n helyben a V√°s√°rl√≥nak √°tadni.

Telefonon vagy egy√©b elektronikus h√≠rk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s felhaszn√°l√°s√°val k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz eset√©n a V√°s√°rl√≥nak legk√©sŇĎbb 30 napon bel√ľl ‚Äď az √≠r√°sbeli panaszra adott v√°laszra vonatkoz√≥ elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎen ‚Äď az √©rdemi v√°lasszal egyidejŇĪleg megk√ľldeni.

Az √≠r√°sbeli panaszt a Szolg√°ltat√≥ ‚Äď ha az Eur√≥pai Uni√≥ k√∂zvetlen√ľl alkalmazand√≥ jogi aktusa elt√©rŇĎen nem rendelkezik ‚Äď a be√©rkez√©s√©t k√∂vetŇĎen harminc napon bel√ľl k√∂teles √≠r√°sban, √©rdemben megv√°laszolni √©s int√©zkedni annak k√∂zl√©se ir√°nt. Enn√©l r√∂videbb hat√°ridŇĎt jogszab√°ly, hosszabb hat√°ridŇĎt t√∂rv√©ny √°llap√≠that meg. A panaszt elutas√≠t√≥ √°ll√°spontj√°t a Szolg√°ltat√≥ indokolni k√∂teles. A telefonon vagy elektronikus h√≠rk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s felhaszn√°l√°s√°val k√∂z√∂lt sz√≥beli panaszt a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles egyedi azonos√≠t√≥sz√°mmal ell√°tni.

A panaszr√≥l felvett jegyzŇĎk√∂nyvnek tartalmaznia kell az al√°bbiakat:

 • a V√°s√°rl√≥ neve, lakc√≠me,
 • a panasz elŇĎterjeszt√©s√©nek helye, ideje, m√≥dja,
 • a V√°s√°rl√≥ panasz√°nak r√©szletes le√≠r√°sa, a V√°s√°rl√≥ √°ltal bemutatott iratok, dokumentumok √©s egy√©b bizony√≠t√©kok jegyz√©ke,
 • a Szolg√°ltat√≥ nyilatkozata a V√°s√°rl√≥ panasz√°val kapcsolatos √°ll√°spontj√°r√≥l, amennyiben a panasz azonnali kivizsg√°l√°sa lehets√©ges,
 • a jegyzŇĎk√∂nyvet felvevŇĎ szem√©ly √©s - telefonon vagy egy√©b elektronikus h√≠rk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s felhaszn√°l√°s√°val k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz kiv√©tel√©vel - a V√°s√°rl√≥ al√°√≠r√°sa,
 • a jegyzŇĎk√∂nyv felv√©tel√©nek helye, ideje,
 • telefonon vagy egy√©b elektronikus h√≠rk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s felhaszn√°l√°s√°val k√∂z√∂lt sz√≥beli panasz eset√©n a panasz egyedi azonos√≠t√≥sz√°ma.

A Szolg√°ltat√≥ a panaszr√≥l felvett jegyzŇĎk√∂nyvet √©s a v√°lasz m√°solati p√©ld√°ny√°t h√°rom √©vig k√∂teles megŇĎrizni, √©s azt az ellenŇĎrzŇĎ hat√≥s√°goknak k√©r√©s√ľkre bemutatni.

A panasz elutas√≠t√°sa eset√©n a Szolg√°ltat√≥ k√∂teles a V√°s√°rl√≥t √≠r√°sban t√°j√©koztatni arr√≥l, hogy panasz√°val ‚Äď annak jellege szerint ‚Äď mely Hat√≥s√°g vagy B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet elj√°r√°s√°t kezdem√©nyezheti. A t√°j√©koztat√°snak tartalmaznia kell tov√°bb√° az illet√©kes Hat√≥s√°g, illetve a V√°s√°rl√≥ lak√≥helye vagy tart√≥zkod√°si helye szerinti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet sz√©khely√©t, telefonos √©s internetes el√©rhetŇĎs√©g√©t, valamint levelez√©si c√≠m√©t. A t√°j√©koztat√°snak arra is ki kell terjednie, hogy a Szolg√°ltat√≥ a fogyaszt√≥i jogvita rendez√©se √©rdek√©ben ig√©nybe veszi-e a B√©k√©ltetŇĎ Test√ľleti elj√°r√°st.

21.¬†B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet, Fogyaszt√≥v√©delem:¬†

A Szolg√°ltat√≥ ez√ļton t√°j√©koztatja a V√°s√°rl√≥kat (amennyiben a V√°s√°rl√≥ Fogyaszt√≥nak minŇĎs√ľl), hogy amennyiben a V√°s√°rl√≥ nem √©rt egyet a Szolg√°ltat√≥ v√°lasz√°val, melyet panasz√°ra adott, az al√°bbi hat√≥s√°gokhoz fordulhat:¬†

B√©k√©ltetŇĎ Test√ľleti elj√°r√°s kezdem√©nyez√©s√©hez a V√°s√°rl√≥ lak√≥helye szerinti illetŇĎs√©gŇĪ B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlethez vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye szerinti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlethez fordulhat a V√°s√°rl√≥.¬†

A Szolg√°ltat√≥ sz√©khelye szerinti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet:

Pest V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím és levelezési cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.

Telefon: 06-1-792-7881

E-mail c√≠m: [email protected]

Honlap: www.pestmegyeibekelteto.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Pest v√°rmegye

Az egyes ter√ľletileg illet√©kes B√©k√©ltetŇĎ Test√ľletek el√©rhetŇĎs√©gei:

Baranya V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

Telefonsz√°m: +36-72/507-154

Mobil: +36-20/283-3422

E-mail: [email protected]

Honlap: www.baranyabekeltetes.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Baranya v√°rmegye, Somogy v√°rmegye, Tolna v√°rmegye

Borsod-Aba√ļj-Zempl√©n V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf. 376.

Telefonsz√°m: +36 46/501-090

E-mail: [email protected]

Honlap: www.bekeltetes.borsodmegye.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Borsod-Aba√ļj-Zempl√©n v√°rmegye, Heves v√°rmegye, N√≥gr√°d v√°rmegye

Budapesti B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. em. 111.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

Telefonsz√°m: +36 1/ 4882-131

Fax: 06-1-488-2186

E-mail: [email protected]

Honlap: www.bekeltet.bkik.hu 

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Budapest

Csongr√°d-Csan√°d V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonsz√°m: +36-62/554-250/118

E-mail: [email protected]

Honlap: www.bekeltetes-csongrad.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: B√©k√©s v√°rmegye, B√°cs-Kiskun v√°rmegye, Csongr√°d-Csan√°d v√°rmegye

Fej√©r V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

C√≠m: 8000 Sz√©kesfeh√©rv√°r, Hossz√ļs√©tat√©r 4-6.

Telefonsz√°m: +3622/510-310

E-mail: [email protected]

Honlap: www.bekeltetesfejer.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Fej√©r v√°rmegye, Kom√°rom-Esztergom v√°rmegye, Veszpr√©m v√°rmegye

GyŇĎr-Moson-Sopron V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

C√≠m: 9021 GyŇĎr, Szent Istv√°n √ļt 10/a.

Telefonsz√°m: 06-96-520-217

E-mail: [email protected]

Honlap: www.bekeltetesgyor.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: GyŇĎr-Moson-Sopron v√°rmegye, Vas v√°rmegye, Zala v√°rmegye

Hajd√ļ-Bihar V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.

Telefonsz√°m: 06-52-500-710; 06-52-500-745

Fax: 06-52-500-720

E-mail: [email protected]

Honlap: www.hbmbekeltetes.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: J√°sz-Nagykun-Szolnok v√°rmegye, Hajd√ļ-Bihar v√°rmegye, Szabolcs-Szatm√°r-Bereg v√°rmegye

Pest V√°rmegyei B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet

Cím és levelezési cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25. IV/2.

Telefon: 06-1-792-7881

E-mail c√≠m: [email protected]

Honlap: www.pestmegyeibekelteto.hu

Illet√©kess√©gi ter√ľlet: Pest v√°rmegye

A B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet olyan f√ľggetlen test√ľlet, mely a megyei kereskedelmi √©s iparkamar√°k, illetve a FŇĎv√°rosi Kereskedelmi √©s Iparkamara mellett mŇĪk√∂dik. L√©trehoz√°suk c√©lja az volt, hogy megk√≠s√©relj√©k a V√°s√°rl√≥ √©s a Szolg√°ltat√≥ k√∂z√∂tt fenn√°ll√≥ vit√°s k√©rd√©seket b√≠r√≥s√°gon k√≠v√ľl megoldani, elsŇĎsorban egyezs√©get l√©trehozni a k√©t f√©l k√∂z√∂tt √©s ezzel egyszerŇĪen, gyorsan √©s hat√©konyan seg√≠teni a fogyaszt√≥i jogok √©rv√©nyes√ľl√©s√©t.

A B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlethez fordul√°s felt√©tele, hogy a V√°s√°rl√≥ megk√≠s√©relje a vit√°t k√∂zvetlen√ľl a Szolg√°ltat√≥val rendezni. A B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet elj√°r√°sa ingyenes, a V√°s√°rl√≥nak csak akkor mer√ľlhet fel fizet√©si k√∂telezetts√©ge, amennyiben a Test√ľlet a V√°s√°rl√≥ h√°tr√°ny√°ra d√∂nt.

A B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet elj√°r√°sa a V√°s√°rl√≥ k√©relm√©re indul. A k√©relmet a B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet eln√∂k√©hez kell √≠r√°sban beny√ļjtani: az √≠r√°sbelis√©g k√∂vetelm√©ny√©nek lev√©l, t√°virat, t√°vg√©p√≠r√≥ vagy telefax √ļtj√°n, tov√°bb√° b√°rmely egy√©b olyan eszk√∂zzel is eleget lehet tenni, amely a c√≠mzett sz√°m√°ra lehetŇĎv√© teszi a neki c√≠mzett adatoknak az adat c√©lj√°nak megfelelŇĎ ideig t√∂rt√©nŇĎ tart√≥s t√°rol√°s√°t, √©s a t√°rolt adatok v√°ltozatlan form√°ban √©s tartalommal t√∂rt√©nŇĎ megjelen√≠t√©s√©t.

A kérelemnek tartalmaznia kell:

 • a V√°s√°rl√≥ nev√©t, lak√≥hely√©t vagy tart√≥zkod√°si hely√©t,
 • a Szolg√°ltat√≥ nev√©t, sz√©khely√©t vagy √©rintett telephely√©t,
 • az illet√©kes B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet helyett k√©relmezett Test√ľlet megjel√∂l√©s√©t,
 • a V√°s√°rl√≥ √°ll√°spontj√°nak r√∂vid le√≠r√°s√°t, az azt al√°t√°maszt√≥ t√©nyeket √©s azok bizony√≠t√©kait,
 • a V√°s√°rl√≥ nyilatkozat√°t arr√≥l, hogy a V√°s√°rl√≥ a Szolg√°ltat√≥val k√∂zvetlen√ľl megk√≠s√©relte a vit√°s √ľgy rendez√©s√©t,
 • a V√°s√°rl√≥ nyilatkozat√°t arra n√©zve, hogy az √ľgyben m√°s B√©k√©ltetŇĎ Test√ľlet elj√°r√°s√°t nem kezdem√©nyezte, k√∂zvet√≠tŇĎi elj√°r√°s nem indult, keresetlev√©l bead√°s√°ra, illetve fizet√©si meghagy√°s kibocs√°t√°sa ir√°nti k√©relemelŇĎterjeszt√©s√©re nem ker√ľlt sor,
 • a Test√ľlet d√∂nt√©s√©re ir√°nyul√≥ ind√≠tv√°nyt,
 • a V√°s√°rl√≥ al√°√≠r√°s√°t.

A k√©relemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak m√°solat√°t (kivonat√°t), amelynek tartalm√°ra a V√°s√°rl√≥ bizony√≠t√©kk√©nt hivatkozik, √≠gy k√ľl√∂n√∂sen a Szolg√°ltat√≥ √≠r√°sbeli nyilatkozat√°t a panasz elutas√≠t√°s√°r√≥l, ennek hi√°ny√°ban a V√°s√°rl√≥ rendelkez√©s√©re √°ll√≥ egy√©b √≠r√°sos bizony√≠t√©kot az elŇĎ√≠rt egyeztet√©s megk√≠s√©rl√©s√©rŇĎl.

Ha a V√°s√°rl√≥ meghatalmazott √ļtj√°n j√°r el, a k√©relemhez csatolni kell a meghatalmaz√°st.

Amennyiben a V√°s√°rl√≥ fogyaszt√≥i jogainak megs√©rt√©s√©t √©szleli, jogosult panasszal fordulni a fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°ghoz. A panasz elb√≠r√°l√°s√°t k√∂vetŇĎen a Hat√≥s√°g d√∂nt a fogyaszt√≥v√©delmi elj√°r√°s lefolytat√°s√°r√≥l. A¬†fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny 45/A. ¬ß (1)-(3) bekezd√©seiben, valamint a fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°g kijel√∂l√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet alapj√°n¬†√°ltal√°nos fogyaszt√≥v√©delmi hat√≥s√°gk√©nt a korm√°nyhivatal j√°r el:¬†https://www.kormanyhivatal.hu/hu/elerhetosegek

A V√°s√°rl√≥ jogosult a fogyaszt√≥i jogvit√°b√≥l sz√°rmaz√≥ k√∂vetel√©s√©nek b√≠r√≥s√°g elŇĎtti √©rv√©nyes√≠t√©s√©re polg√°ri elj√°r√°s keret√©ben a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny, valamint a Polg√°ri Perrendtart√°sr√≥l sz√≥l√≥ 2016. √©vi CXXX. t√∂rv√©ny rendelkez√©sei szerint.

22. Online vitarendezés: 

Az Eur√≥pai Bizotts√°g l√©trehozott egy honlapot, ahol a V√°s√°rl√≥k (amennyiben Fogyaszt√≥k√©nt j√°rnak el) regisztr√°lhatnak √©s lehetŇĎs√©g√ľk ny√≠lik arra, hogy online megrendel√©shez kapcsol√≥d√≥ jogvit√°ikat ezen kereszt√ľl rendezz√©k, egy k√©relem kit√∂lt√©s√©vel, elker√ľlve a b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°st. Ha a V√°s√°rl√≥ panaszt k√≠v√°n tenni egy, az interneten v√°s√°rolt online term√©kkel kapcsolatban, √©s nem akar felt√©tlen√ľl b√≠r√≥s√°ghoz fordulni, ig√©nybe veheti az online vitarendez√©s eszk√∂z√©t. A port√°lon lehetŇĎs√©g van kiv√°lasztani a panasz kezel√©s√©vel megb√≠zni k√≠v√°nt vitarendez√©si test√ľletet.

Az online vitarendez√©si platform el√©rhetŇĎs√©ge:

ODR link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU 

23. Vegyes és záró rendelkezések:

A V√°s√°rl√≥ elektronikus √ļton val√≥ megrendel√©se felt√©telezi, hogy a V√°s√°rl√≥ az elektronikus kereskedelemre √©s szolg√°ltat√°sny√ļjt√°sra vonatkoz√≥ technikai, valamint jogszab√°lyi ismeretekkel rendelkezik. Ezen ismeretek hi√°ny√°b√≥l, valamint az elektronikus term√©kek hib√°j√°b√≥l, az informatikai, t√°vk√∂zl√©si szolg√°ltat√≥knak (p√©ld√°ul az internetszolg√°ltat√≥) felr√≥hat√≥ hib√°k√©rt a Szolg√°ltat√≥ felelŇĎss√©get nem v√°llal.

A Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

Amennyiben k√∂telezŇĎ erejŇĪ jogszab√°lyi rendelkez√©s, vagy b√≠r√≥s√°gi d√∂nt√©s jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek b√°rmely rendelkez√©s√©t korl√°tozza vagy √©rv√©nytelen√≠ti, az nem √©rinti az √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek t√∂bbi rendelkez√©s√©nek √©rv√©nyess√©g√©t.

Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telekben nem szab√°lyozott k√©rd√©sek tekintet√©ben a Magyar Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyv (2013. √©vi V. tv.) √©s az egy√©b vonatkoz√≥ jogszab√°lyi rendelkez√©sek ir√°nyad√≥k.

24. Vonatkozó jogszabályok:

A felek k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©sre k√ľl√∂n√∂sen az al√°bbi jogszab√°lyok vonatkoznak:

 • √©vi CLV. t√∂rv√©ny ‚Äď a fogyaszt√≥v√©delemrŇĎl;
 • √©vi V. t√∂rv√©ny ‚Äď a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl;
 • √©vi CVIII. t√∂rv√©ny ‚Äď az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl;
 • 45/2014 (II.26) korm√°nyrendelet ‚Äď a fogyaszt√≥ √©s a v√°llalkoz√°s k√∂z√∂tti szerzŇĎd√©sek r√©szletes szab√°lyair√≥l;
 • √©vi LXXVII. t√∂rv√©ny a felnŇĎttk√©pz√©srŇĎl.

Jelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek 2023.¬†szeptember 30. napj√°n l√©pnek hat√°lyba, az ezt k√∂vetŇĎen l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©sek tekintet√©ben alkalmazand√≥k.